*Nettavisen* Nyheter.

Tegneseriemekka på Løkka

 

I helga florerer stripene på Løkka når årets Oslo Comics Expo 2010 går av stabelen, større og heftigere enn noensinne.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter 10 år med Matje er det endelige resultatet samla i bokform. FOTO: PROMO

Klikk på bildet for å forstørre.

MER ENN STRIPER: – Selv om det er mye striper om dagen, er tegneserier så utrolig mye mer, sier tegneseriskaper Lars Fiske. Her med Serietekets Berit Petersheim. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

GRÜNERLØKKA: – Det var bare det som mangla; en festival! Dette er et perfekt møtested for folk som jobber med, lager og leser tegneserier. For selv om det er mye striper om dagen, er tegneserier så utrolig mye mer, sier tegneserieskaper Lars Fiske.

Oslo Comics Expo starta opp som Oslos første tegneserie-expo våren 2007. Siden den gang har festivalen vokst seg stadig større og utvida i år med seriedabatt og konsert på Mono allerede i mars.

Enormt mangfold

I morgen starter selve festivalhelga med debatter, intervjuer, messeområde, utstillinger, minifilmfestival, signeringer, uteservering og real avslutningsfest. Alle tegnesereieentusiasters hjerter gleder seg, naturligvis.

– Det finnes et enormt mangfold av tegneserier innenfor teamer og stiler. Denne festivalen er en viktig møteplass for miljøet både i inn-og utland, samtidig som vi er synlige for folk som kanskje ikke vet så mye om tegneserier fra før, sier Berit Petersheim, faglig ansvarlig ved Serieteket på Løkka.

Som vanlig stiller Serieteket på Deichmanske bibiotek sine lokaler og utearealer til disposisjon som medarrangør når Oslo Comics Expo går av stabelen.

– Vi er spesielt stolt av at vi får besøk av sjefssurrealisten Jim Woodring. Han har holdt på i denne bansjen i over 30 år, og det blir utrolig spennende å høre han snakke, sier Petersheim entusiastisk.

Gravøl

Fiske, som i disse dager er aktuelle med sin grafiske roman Matjemania, er klar for en aldri så liten gravøl under expo-dagene.

– Det er spesielt å være ferdig med noe du har holdt på med i ti år. Jeg skal på en måte begrave Matje nå, og da blir det gøy og feire med en gravøl, ler Fiske og forteller at han har tatt en litt omvendt tilnærming til inkludering av ektramateriale.

– Jeg har i grunn tatt vekk alt det, men under expo-dagene skal jeg vise rundt hundre utvalgte skisser som ingen har sett før. Og så gleder jeg meg veldig til å signere bøker. For en tegneserieskaper som sitter mye for seg selv er det nesten en uvirkelig situasjon når folk kommer bort og sier at de liker boka di. Men det er alltid like gøy!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.