RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tegnet Bjørerudmordet

To jenter i 10. klasse ved Brannfjell skole har illustrert denne ukens Aktuell Historie.

Ekeberg: Jentene fikk et manuskript av historien om Bjørnerud-mordet og påtok seg oppgaven med å illustrere den grusomme hendelsen for Nordstrands Blad.

Det er en grotesk og fæl historie, og det er spennende å vite at noe sånt har skjedd her i nærheten. Det at de ikke fikk tak i morderen er ganske skummelt, sier Monique Smeland i 10c på Brannfjell skolen.

Jentene liker historiefaget, men har bare Norges- og verdenshistorie på skolen. Nå etterlyser de mer lokal historie på timeplanen.

Dette er en veldig interessant historie. Vi har altfor lite lokal historie på skolen, jeg tror ikke vi har hatt noe fra området vårt i det hele tatt, sier Caroline Inglingstad i 10b.

Begge jentene liker å tegne og gjør det nesten hver dag. Den groteske historien ga dem inspirasjon til å lage to ganske forskjellige tegninger.

Tegningen min viser kvinnen som er på vei til å besvime idet hun finner barna drept. Jeg tenkte at morderen kanskje sto og så på, det er skummelt og litt ekkelt å tenke på, sier Caroline Inglingstad.

Tegningen min er litt mer grotesk, men det var det jeg ville få fram. Jeg ville vise hvor fælt det måtte ha vært, sier Monique Smeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere