Gå til sidens hovedinnhold

Tegning og håndsopprekning

Stolte fedre og spente barn var stemningen som rådet under førsteklassingenes første skoledag på Korsvoll skole mandag.

KORSVOLL: Etter rektorens velkomsthilsen og navneopprop ute i skolegården, skulle de 23 elevene i klasse 1b finne sitt klasserom. En usedvanlig stille stemning rådet blant førsteklassingene på vei gjennom korridorene men så var det tross alt deres livs første virkelige skoledag det var snakk om.

Presentasjon og lekser

Vel inne i klasserommet startet læreren Monica med å presentere seg. Deretter var det barnas tur. Én etter én måtte de gå frem til tavlen og tegne en ring rundt navnene som sto oppført. Noe som skulle vise seg å ikke være like enkelt for alle. For med den store mengden av foreldrene som omringet alle pultene i det lille klasserommet, så ikke femåringen Bjørn annen utvei enn å krype under pultene på gruppen sin for å komme fram.

Da alle hadde fått presentert seg, begynte den hyggelige læreren Monica å gi en kort brifing om hvordan skoledagen fungerer. Det var skoletimer, friminutt og matpauser. Lekser uteble selvsagt ikke, det fikk elevene allerede første skoletime!

Spente barn

Fem år gamle Sandrine Lerseth var en av mange som hadde hatt sommerfugler i magen da hun våknet til den store dagen.

Jeg har vært veldig spent. Det første vi gjorde, var å fargelegge arbeidsboka, og det er moro, for jeg elsker å tegne, forteller Sandrine.

Elevene lærte også å rekke opp hånden denne dagen. Men ved en feiltakelse kalte ei jente læreren Monica for «Mamma», før hun resolutt beklaget seg med «Å, nei». Læreren tok det med et smil, og klasse 1b har ennå lang tid på å bli bedre kjent.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre