Teisen vest borettslag er snart i mål

Fargerike lekeplasser og nye fasader. Teisen Vest har blitt kraftig rustet opp.

Fargerike lekeplasser og nye fasader. Teisen Vest har blitt kraftig rustet opp.

Etter mye bråk, søle og sand kan naboene i Teisen vest borettslag endelig begynne å glede seg over sitt nye uteareal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Styret i Teisen Vest borettslag gleder seg over at uteområdene begynner å ta form. – Vi er snart i mål!

Klikk på bildet for å forstørre.

– Alt vi står på er nytt, forteller styret. De viser fram ny asfalt, flere parkeringsplasser, grillplasser, ny belysning osv...

TEISEN: – Vi kan vel si at vi har et veldig godt og velholdt borettslag nå, sier Jeanette Engeset. Hun sitter i byggekomiteen og har tidligere vært med i styret. Engeset har gradvis fulgt utviklingen av Teisen Vest, siden den gang hun selv var med på å ta i mot henvendelser fra beboere som hadde ønsker om en oppgradering av leke- og uteplasser. Forespørslene ble godt mottatt i styret og skisser ble lagd for fem år siden.

– Vi tenkte: hvis vi skal begynne på dette her, så må vi få oversikt over bygningsmassen. Vi trenger en tilstandsrapport, forteller Engeset.

Drenert og malt

Da styret etter hvert hadde rapporten i hende, satt de der med to prosjekter. Utomhusprosjektet, som var et ønske fra beboerne, og planen om vedlikehold av bygningsmassen. Det ble kartlagt at blokkene hadde behov for drenering.

– Vi drenerte to blokker først, for å se hvordan det fungerte. Nå har alle blitt drenert, sier Engeset. Videre ble fasaden på blokkene malt, en etter en. Alle er i lyse farger. – Jeg tror malingen av fasaden virkelig gjorde utslaget! mener hun. Det er ikke så lenge siden borettslaget skifta ut bad-og røropplegg, samt det elektriske anlegget heller.

– Vi er veldig fornøyd!

Ny boltringsplass

Styremedlem Aase Haraldsen bekrefter.

– Det er lagt vekt på at man skal ha sosialt samvær ute. Få folk ut! sier hun. Sammen med de andre i styret stiller hun sporty opp på bilder en regnværsdag, for å vise fram det ”nye” borettslaget. Teisen Vest kan blant annet skilte med to nye grillplasser og flere lekeplasser. I følge styreleder Heidi Schau- Hvatum har ungene vært ute og lekt ”døgnet rundt i det siste”.

– Det er tydelig at det falt i smak, sier hun og smiler.

Selv om regnet høljer ned denne dagen og grillingen uteblir, skjønner man at gårdsplassen innbyr til hygge. Nye benker og bord vil neste år bli omringet av blomsterbed. Beplantningen starter i høst. Styret forteller også at det skal bli plantet noen nye trær, mens andre blir tatt vekk.

– Alt har blitt snudd på hodet. Vi har fått ny asfalt, ny kantstein, utvidete parkeringsplasser, nye sykkelstativer, nytt søppelanlegg og annerledes gatebelysning. Alt det vi går på er nytt. Vi har prøvd å få en helhet, beretter Schau-Hvatum.

Finansene i orden

Det er Obos prosjekt som er ansvarlig for prosjektet. Opptil flere landskapsarkitekter har vært med på å tegne uteområdet.

– Ting har blitt til underveis, og beboere har i forkant fått mulighet til å komme med innspill. Det ble sendt ut et hefte med planskisser i forkant av generalforsamlingen i 2007, sier Schau-Hvatum.

Tidligere styreleder Engeset forteller at hele visjonen med uteprosjektet har vært å få en gate til å bli et bomiljø. – Vi har fått pullert belysning, som sitter lavere enn veilykter. Da blir det ikke gatepreg, men mer et boligområde. Vi har forsøkt å skape et aktivt utemiljø, sier hun. Selv om Teisen vest borettslag har brukt flere titalls millioner på opprustning, skal ikke det har ført til store beslag på den enkelte beboers lommebok.

– Det er fremdeles under 3000 i husleie når vi er ferdig med prosjektet. Vi har fått nesten en million i støtte fra groruddalsmidler, etter å ha søkt. Det er vi veldig glad for! sier hun.

– Vi må jo ha en feiring når alt er ferdig. Det må innvies på et vis. Kanskje til våren, eller i hvert fall neste sommer? avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.