RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Teisen vest er et miljøfyrtårn


Personal og barn fra Teisen Vest mottar bevis på at barnehagen er mijøsertifisert. Fra venstre: 
ansatt Eldrid Aandahl, Linnea Østmo Karlsen, ordfører Fabian Stang, Herman Lerfaldet, ansatt Vibeke Nygård Djurhuus og Caitlin Christine Gravrok.
Personal og barn fra Teisen Vest mottar bevis på at barnehagen er mijøsertifisert. Fra venstre: ansatt Eldrid Aandahl, Linnea Østmo Karlsen, ordfører Fabian Stang, Herman Lerfaldet, ansatt Vibeke Nygård Djurhuus og Caitlin Christine Gravrok.
Etter mye hardt arbeid og morsomme påfunn er Teisen Vest barnehage endelig miljøsertifisert.

TEISEN: – Både barn og voksne har hatt mye moro på veien mot målet, og gleden var stor da vi ble tildelt sertifikatet av ordfører Fabian Stang i Oslo Rådhus, forteller de ansatte til Lokalavisen.

Nå ser både store og små i Teisen vest barnehage fram til videre miljøarbeid.

– Jeg er imponert over de ansatte, sier Thomas Hammerø Lund, fagleder i Teisen og Tveita barnehageenhet.

Han forteller om en rekke tiltak som til sammen har ført frem til sertifiseringen.

En storstilet kildesortering er satt i gang. Vi driver måling av strømmforbruk, og vi har mange prosjekter med barna, selv om vi her snakker om dem fra tre år og nedover. Vi har adoptert et område i nærmiljøet, nemlig Andedammen ved Valle Hovin. Der følger barn og voksne med på årstidene, de rydder og følger opp. Her har barna også sådd frø, og fulgt med på hvordan ting spirer og gror, forteller Thomas.

– Barna går mye tur der. Og vi tar stadig bilder slik at vi kan dokumentere både for barn og foreldre hva som skjer, sier Thomas videre.

Byttetorg

Et annet miljøtiltak er byttetorget i garderoben. Her kan foreldre henge opp lapper om ting de trenger, eller har til overs.

Noe ungene liker er graveprosjektet. Ungene graver ned epleskrotter, papir, glass og andre materialer. Senere graver de opp igjen, og lærer dermed hva som råtner og hva naturen ikke klarer å gjøre om til jord.

– Slik viser vi behovet for kildesortering i praksis, forteller Thomas.

Han mener barnehagen aldri ville blitt et miljøtårn uten ansatte som brenner for jobben, ungene og miljøet. De viser at man kan gjøre flotte ting med de minste barna også, om man bare har den rette motivasjonen og kunnskapen.

Synlig bevis

Thomas Hammerø Lund sier det var stort å motta sertefikatet, og at diplomet henger svært synlig i garderoben i barnehagen. De ansatte er svært bevisst på at dette forplikter til videre innsats.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere