Teknologer i grønt

Mye høyteknologi og elektronisk moro, men også en liten skuffelse møtte to unge Groruddølinger som denne helgen deltok på Luftforsvarets tekniske camp i Kristiansand.

GRORUDDALEN/KJEVIK: Sammen med totalt 200 ungdommer fra tekniske linjer over hele landet, var en gjeng elever fra Sogn videregående skole invitert av Luftforsvaret til deres base og undervisningssenter på Kjevik utenfor Kristiansand. Deriblant Alexander Wielgosz fra Risløkka og Kim Huu fra Stovner.
På programmet sto helikopterflying, oppvisning med F-16 fly og en innføring i de ulike tekniske utfordringene luftforsvaret kan by på. Det var mye høyteknologi og kraftig utstyr som møtte elevene. '
En radarstasjon, flere missiler og et innblikk i jagerflyets finesser, samt tradisjonelle militære øvelser som teltoppsetting og skytebanetjeneste. Men det ble fort klart at helikopterturen og F-16 oppvisningen ikke kunne gjennomføres. Det tillot ikke været.
Jeg er dypt skuffa, dette hadde jeg gledet meg til, sier Kim, elev ved elektronikklinja på Sogn videregående. Og han taler for resten av elevene som dermed gikk glipp av sin jomfrutur i helikopteret. Et lite plaster på såret var riktig nok prøvesittingen i F-16 flyet og en tur i jagerflysimulatoren.

Ettertraktede elever

Luftforsvaret arrangerer denne campen for knytte til seg sårt etterlengtet teknisk kompetanse. Når næringslivet går så bra som det gjør nå blir det vanskeligere for oss å rekruttere nye folk, sier Brigader Øyvind Strandman, sjef for Luftforsvarets utvikling- og kompetansesenter.
Når elevene drar herfra ønsker vi at de skal ha hatt en lærerik og spennende helg, i så måte er avlysningene av helikopterflyvingen og F-16 innslaget beklagelig. Lokalavisens inntrykk var imidlertid at skuffelsen over disse endringene fort kom i skyggen av det andre som sto på programmet.
Jeg tror radaren var mest interessant for mitt vedkommende, også fordi man da kan jobbe så mange steder, sier Alexander til Lokalavisen når vi kommer på besøk.

Likte seg på Sørlandet

Omviserne på Kjevik var befalsskoleelever som er et år eldre enn elevene fra Sogn, noe som skapte god kontakt og kommunikasjon mellom vertskap og gjester. Det var heller ingen tvil om at ungdommene likte det de så på Sørlandet.
Jeg er veldig fornøyd, her er det mye å sette seg inn i, sier Alexander, som holder radaren som sin favoritt.
Jeg vil helt klart vurdere å ta videre utdanning her, legger han til. Klassekamerat Kim er enig.
Dette har vært veldig spennende! Det er med andre ord mye som tyder på at Luftforsvaret har lyktes med sin sjarmoffensiv ovenfor Sogn-elevene, og kan forvente å møte noen av dem igjen som rekrutter neste høst.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.