Teknologer i grønt

Mye høyteknologi og elektronisk moro, men også skuffelse møtte Nhat Nguyen fra Bryn på Luftforsvarets tekniske camp i Kristiansand.

[Inngangsord bilde farge]BRYN:[/Inngangsord bilde farge] Sammen med 200 ungdommer fra tekniske linjer på flere av landets videregående skoler var også Sogn videregående invitert av luftforsvaret til base-, og undervisningssenteret på Kjevik. En av elevene som deltok var Nhat Guyen, bosatt på Bryn. Han synes Luftforsvaret virker som en spennende vei å gå.

Spesielt missilene og radaren var spennende og interessante, forteller han til Nordstrands Blad når vi besøker campen.

Variert

På programmet sto helikopterflyving, oppvisning med F-16 fly og en innføring i de ulike tekniske utfordringene luftforsvaret kan by på. Det var mye høyteknologi og kraftig utstyr som møtte elevene. En radarstasjon, flere missiler og et innblikk i jagerflyets finesser, samt tradisjonelle militære øvelser som teltoppsetting og skytebanetjeneste. Men det ble fort klart at helikopterturen og F-16 oppvisningen ikke kunne gjennomføres. Det tillot ikke været.

Jeg er dypt skuffet. Dette hadde jeg gledet meg til, sier klassekamerat Kim Huu på vegne av elevene som gikk glipp av sin jomfrutur i helikopteret. Et lite plaster på såret var riktig nok prøvesittingen i F-16 flyet og en tur i jagerflysimulatoren.

Ettertraktede elever

Luftforsvaret arrangerer campen for å knytte til seg sårt etterlengtet teknisk kompetanse.

Når næringslivet går så bra som det gjør nå blir det vanskeligere for oss å rekruttere nye folk, sier Brigader Øyvind Strandman, sjef for Luftforsvarets utvikling- og kompetansesenter.

Når elevene drar herfra ønsker vi at de skal ha hatt en lærerik og spennende helg, i så måte er avlysningene av helikopterflyvingen og F-16 innslaget beklagelig. Nordstrands Blads inntrykk var imidlertid at skuffelsen over disse endringene fort kom i skyggen av det andre som sto på programmet.

Deilig, smiler Nhat Guyen, og legger ivrig i seg en burger av mildt sagt respektabel størrelse.

Likte seg på Sørlandet

Omviserne på Kjevik var befalsskoleelever som er et år eldre enn elevene fra Sogn, noe som skapte god kontakt og kommunikasjon mellom vertskap og gjester. Det var heller ingen tvil om at ungdommen fra Oslo likte det de så på Sørlandet.

Dette er generelt veldig spennende og interessant for vår utdanning, legger Nhat Nguyen til.

Det er med andre ord mye som tyder på at Luftforsvaret har lyktes med sin sjarmoffensiv ovenfor Oslo-elevene, og kan forvente å møte noen av dem igjen som rekrutter neste høst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.