*Nettavisen* Nyheter.

Telefon-banditter ringer igjen

I høst klarte telefonbanditter å tømme kontoene til folk. Nå har de startet på en ny ringerunde.

MANGLERUD: En av Nordstrands Blads lesere gjorde oss oppmerksomme på at telefonbandittene, som har lurt mange mennesker i hele landet, hadde begynt å ringe rundt til folk i vårt distrikt. Nå har denne leseren fått en ny oppringning av telefonbandittene.
Jeg la selvfølgelig på med en gang jeg hørte den engelske stemmen, sier hun til lokalavisen.

Advarer

Fremgangsmåten til bandittene har vært den samme over hele landet. Når man svarer i telefonen, spilles det av et opptak på engelsk, som forteller at du har vunnet en reise, men at du må betale et depositum.
Det er en damestemme som gratulerer og sier at du har vunnet en tur til Karibia. Man blir bedt om å oppgi kredittkortnummeret sitt, og gjør man det, blir kontoen tømt i løpet av sekunder. Ifølge en avis i Valdres har lensmannskontoret der funnet ut at oppringningene blir gjort fra Canada., sier tipseren.
Hun var oppmerksom på lureriet fordi hun hadde lest om det i en annen avis, og la derfor på røret da den begeistrete stemmen fortalte at hun hadde vunnet.
I romjulen ringte de altså igjen. Jeg har hørt av flere på Manglerud at de har fått samme oppringning, så det er tydelig at de har startet på en ny runde. Jeg vil advare alle mot å tro på dette lureriet, sier hun.

Ikke betal!

Politiet på Manglerud har ikke fått mange henvendelser om telefonbandittene den siste uken.
Jeg tror vi har fått én melding om dette i romjulen. Vi vet ikke hvor stort problemet er. Mitt råd er at folk ikke skal tro på slike uformelle henvendelser over telefonen. Ikke betal inn depositumet det bes om. Det er penger du aldri vil se igjen. Man skal uansett være varsom med å gi ut opplysninger om kredittkortnummer, sier leder av etterforskningsavsnittet Inge Sundeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag