*Nettavisen* Nyheter.

Telefonkatalog i beste velgående

Den store tjukke boken er å observere i trappeoppgangene rundt forbi. Vær trendy plukk den opp og ta den med inn i stuen.

OSLO: Er du av dem som tror at katalogen går en mørk fremtid møte, må du nok tro om igjen. Det kan kommunikasjonsdirektør i Findexa, Torild Lid Uribarri, bekrefte.

Selskapet utgir de forskjellige telefonkatalogene over hele landet, også bydelsutgavene.

Det er over firehundretusen nordmenn som slår opp i katalogens papirutgave hver dag, forteller Uribarri.

Og dette skjer hver dag. Tallene gjelder for hele landet. Dette kan kanskje oppleves overraskende stort, men det er sjelden at målinger er feil.

Til sammenligning er det faktisk ikke flere enn rundt hundretusen flere som bruker enten Internett eller SMS til å hente frem samme informasjon.

Vi har tro på at papirutgaven vil leve i mange år fremover, fordi vi konsentrerer oss om å være der brukeren er, enten om det skulle være på nett, mobil eller at de foretrekker papirutgaven, sier hun.

Ikke tynnere

Dersom du skulle oppleve årets utgave av de hvite sidene tynnere enn for noen år tilbake, er heller ikke det tilfellet.

Vi har gjort katalogen enklere å bruke, ved å ha felles etternavn skrevet bare én gang, med fornavnene listet opp under dette. For eksempel navnet Hansen. Under Hansen, er det listet opp fornavnene på alle Hansen i Oslo. På den måten har vi fått plass til flere. Også bruker vi et tynnere papir enn vi gjorde før, forklarer Uribarri møysommelig.

Alle står der

Findexa har avtale med samtlige telefonoperatører i Norge når det gjelder fasttelefon. Dersom du ikke selv reserverer deg mot oppføring, eller har hemmelig telefonnummer, står du altså å finne i noe som kan være Norges mest leste katalog, med navn, adresse og nummer.

Sto i avisen

I dag er det 126 år siden telefonkatalogen kom ut for første gang, og da sto telefonabonnenter listet opp på Morgenbladets førsteside. Det var katalogen den gang. Mye har skjedd siden sist.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag