*Nettavisen* Nyheter.

Tellef og Tordenstjerna

Det krever mange heste-krefter å drive en gård med ridning på programmet. Dyrerøkter Tellef Dannevig er en av dem. "Hest er best", er hans klare påstand.

Maridalen: - Vi møttes første gang da hun var bare en dag gammel, forteller Tellef, mens han leier den flotte Dølahesten ut av stallen.

Som ei klokke


- Tordenstjerna ble født nedpå jordet her på Skjerven gård i det verste tordenværet i manns minne for fire år siden, med en helt hvit stjerne i panna. Derfor heter hoppa det hun heter, forklarer Tellef, som har jobbet som dyrerøker ved Skjerven gård siden 1999.
- Tellef har de egenskapene som er viktig for røkteryrket, forteller Ivar Bakke, tidligere forpakter og nå ansvarlig for hestene på gården.
- Han har klare, innarbeidede rutiner i sin arbeidsdag, er alltid presis og ved god helse. Så vidt jeg vet så har han vært borte fra jobben bare en eneste dag på alle disse årene, og vi kan faktisk stille klokka etter'n Tellef, sier bonden.

Arbeidet kaller

- Det som er viktig for gårdsarbeid er å ha en legning for å stelle dyr, og siden det er mye folk her på gården er en sosial legning også viktig. Det har Tellef, foruten at han er en dyktig arbeidskar og en reflekterende type med mange iboende krefter og god oppdragelse, sier Bakke, mens Tellef uttrykker at nå får det være nok. Dette har han faktisk ikke tid til.
Tellef Dannevig har vært oppe siden klokka halv fem, og det er ennå mye å gjøre før arbeidsdagen er over. Og det er tett program også etter arbeidstid. Den tidligere althornmusikeren spiller spiss og midtbane på fotball-laget "Bull", og han er en habil kirkegjenger, oftest i Røa kirke, av og til også Ris. Også er det litt å gjøre i egen leilighet på Røa.
- Det er mye positivt å si om Ivar Bakke og familien hans, røper Tellef.
Men det får vi ta en annen gang, for nå er det arbeidet som kaller før dagen heller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.