Teller deg på vei til jobb

MORO MED SYKKEL: Ordfører Fabian Stang passerer Oslos første sykkelteller som nummer en, med generalsekretæren i Syklistenes Landsforening, Rune Gjøs, hakk i hel som nummer to. FOTO: KAMILLA NYEGAARD-LARSEN

MORO MED SYKKEL: Ordfører Fabian Stang passerer Oslos første sykkelteller som nummer en, med generalsekretæren i Syklistenes Landsforening, Rune Gjøs, hakk i hel som nummer to. FOTO: KAMILLA NYEGAARD-LARSEN

Oslo-ordfører Fabian Stang stilte med sykkel og hjelm for å åpne Oslos første sykkelteller i ettermiddag.

OSLO SENTRUM: Sykkeltrasseen i Munkedamsveien ved Aker Brygge har fått Oslos første sykkelteller, og ordføreren er fornøyd med resultatet.

Del på Facebook

- Det er jo så fint å sykle i Oslo, sa han.

Også tilstede på åpningen var Rune Gjøs, generalsekretær i Syklistenes Landsforening, Jon Øyvind Johannesen, senioringeniør i Statens Vegvesen, Lene Mürer, avdelingsdirektør for Oslo i Statens Vegvesen, og Morten Arnesen, konsulent i Euroskilt, som har levert sykkeltelleren.

Morsomt å bli telt

- Folk synes det er morsomt å bli telt, sa Mürer. Hun la til at det var litt tekniske problemer i starten, men at alt nå fungerer som det skal.

Johannesen fortalte at de forventer å telle nærmere tusen syklister på en god dag, og at telleren holder styr på timer og dager slik at man kan se om flere folk sykler i solskinn enn i regn. Sykkeltrasseen i Munkedamsveien er blandt de travleste i Oslo, så det er et godt sted å begynne å telle syklister.

- Det er jo vinn, vinn dette her, sa Arnesen, og fortalte at folk som syklet forbi da de testet telleren tidligere i dag tittet og smilte da de så at passeringen dere ble registrert.

Flere tellere på vei

Det finnes sykkeltellere i Hamar, Sandefjord og Trondheim, og det planlegges å åpne tre til i Oslo - en i øst, en i nord og en i sør.

Oslo kommune har satt av 400 millioner kroner til å bygge ut sykkelveinettet i Oslo, og Fabian Stang tror vi går en spennende tid i møte.

- Hvis vi klarte å bygge Holmenkollen bør vi klare å bygge sykkelvei også, sa han. Han la til at han var litt sjalu på andre ordførere som kan bygge sykkelvei hvor de vil, da det er litt vanskeligere å få til i Oslo med apoteker og legevakt og travle byveier. Han er allikevel positiv, og gleder seg til å kunne sykle gjennom hele Oslo.

Per i dag står sykkel for rundt fem prosent av reise i Oslo, men Johannesen i Vegvesenet håper at flere nå vil hive seg på sykkelen, og at tallet stiger til mellom åtte og ti prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag