RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tellevik Dahl bruker feil medisin


Henning Holstad
Henning Holstad
AP og Frp fortsetter ordkrigen om Boligbygg KF.

OSLO ØST: I forrige utgave av Østkantavisa kom Arbeiderpartiets fraksjonsleder i bystyret, Tone Tellevik Dahl med skarp kritikk av Henning Holstads (Frp) uttalelser om Boligbygg.

Feil medisin

Holstad, leder av bystyrets helse- og sosialkomité har tidligere uttalt seg kritisk om Boligbygg etter Østkantavisas oppslag om kakerlakker i en av Boligbyggs bygårder. Han mener Tellevik Dahl bommer stygt i kritikken.

Tone Tellevik Dahl har funnet ut at «medisinen» man bruker for å få bukt med de sosiale utfordringene i Oslo ikke fungerer. Derfor vil hun bruke enda mer «medisin», som i denne sammenheng betyr å bruke enda mer penger på å kjøpe boliger. Jeg vil påstå at hun dermed er mer opptatt av boliger enn mennesker, tordner Holstad.

Hvorfor er det galt å kjøpe flere boliger, når mange faktisk står i kø for å få kommunal bolig?

Vi må hjelpe mennesker ut av uføret. Medisinen kan ikke være å binde dem til en kommunal bolig mange verken trives i eller tar ansvar for. Jeg mener man burde solgt alle leilighetene, og heller satset på å gi folk den hjelp de trenger der og da. Gi dem sjansen til å klare seg på egen hånd. Den gruppa som ikke klarer å ta vare på seg selv utgjør en veldig liten gruppe av alle de som bor i kommunal leilighet. I dag bruker vi masse penger på unødvendig administrasjon av leiligheter til folk som fint kan klare seg på egen hånd om de får hjelp til lån, mener Holstad.

Er ikke noe av problemet nettopp det at mange av beboerne i kommunale leiligheter ikke får vanlige boliglån?

Folk trenger hjelp og god rådgivning. Det hjelper ikke å stue dem vekk i kommunale boliger år etter år. Da kommer de seg aldri ut av den situasjonen de befinner seg i, mens Oslo kommune tjener rått på at boligenes verdi stiger.

Dårlig driftet

Holstad synes det er rart at det er Boligbyggs gårder som er rammet av kakerlakker, og ikke privateide.

Det er jo litt påfallende. De store private utbyggerne i Oslo lar jo ikke leilighetene sine forfalle på denne måten, sier han.

Holstad har en enkel teori om hvorfor Boligbygg sliter med stadige utfordringer.

Jeg tror hovedproblemet kan forklares så enkelt som dette: Om du kjøper deg fire hytter, så sier det seg selv at du kommer til å slite med å holde alle i stand. Du skal male fire flaggstenger, bygge fire gjerder og holde styr på alt annet som hører med det å eie flere bygg. Om man overfører dette til en større sammenheng sliter Boligbygg tydeligvis med de samme problemene. De klarer ikke å holde styr på den mengden boliger de eier, fortsetter han.

Selg

Han mener det å kjøpe flere boliger kun vil bidra til å øke problemene.

Vi må selge unna boliger. Det kan ikke være slik at vi kjøper flere boliger hver gang det dukker opp et menneske som trenger hjelp til å finne et sted å bo. Vi må hjelpe de menneskene med en gang, slik at de kan få orden på livet sitt og et eget sted å bo, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere