RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Temmelig hemmelig

For mange er Radiumhospitalet hotell en godt bevart hemmelighet, der det ligger på toppen av strålebygget.

MONTEBELLO: Nå skal det sies at hotellet ikke er det letteste å finne frem til. Skiltingen på Radiumhospitalets område er beskjeden, men vel framme i sykehusets hovedresepsjon får vi grei veiledning til Hus J – det såkalte strålebygget. Hotellet ble offisielt åpnet av H.M. Kong Harald i januar i år. Driften er det Norlandia Care som står for.

Lys og vennlig restaurant

– Det hadde vært lettere om du hadde kjørt forbi og på oversiden av Forskningsbygget. Da hadde du kommet rett til hovedinngangen vår. Men jeg er enig, vi skal få til bedre skilting, sier en blid hotellsjef, Wendy Hennie-Røed.

Resepsjonen ligger sammen med restauranten i femte etasje. Restauranten er lys og vennlig i minimalistisk stil. Sent på morgenen er det fremdeles noen som inntar frokost.

Hotell og spisested for alle

– De fleste oppfatter nok at tilbudet med restaurant og hotell er rettet mot pasienter og pårørende. Det er også riktig, men samtidig er dette et rent hotell og ikke et behandlingssted. Dette er et tilbud til alle som ønsker et godt overnatting eller vil benytte restauranten i nærområdet. Restauranten er åpen for frokost, lunsj og middag. For 95 kroner får du en lunsjbuffet eller middag. Dette gjelder frem til august. Samtidig har vi alle rettigheter, informerer Hennie-Røed.

Hun mener at det er få som har fått med seg at man har tilgang til en god restaurant i gangavstand i nærområdet.

– Etter en tur i for eksempel Mærradalen er det bare å stikke innom og få seg noe å drikke eller spise. Det er ikke spiseplikt her, forsikrer Hennie-Røed.

Utsikt til Ullern kirke

I sjette og syvende etasje ligger 77 dobbelt- og enkeltrom, handikaprom og to juniorsuiter.

– Vi har godt belegg gjennom uken, men har mye ledig i helgene, forteller hun.

Den minimalistiske stilen er gjennomført i de lyse, brede gangene, brutt opp med enkelte bilder av den kjente fotokunstneren Knut Bry.

– Er ikke bildene flotte! sier Hennie-Røed og låser opp ett av de ledige rommene.

Det første som møter oss er utsikten mot Ullern kirke. Dette er en juniorsuite med sofagruppe og god plass til å boltre seg på. Et stort bad følger med.

– Jeg håper folk i Ullern vil se at dette er et godt tilbud for besøkende om det er til et bryllup eller andre arrangementer hvor man trenger overnatting. Det samme gjelder for bedrifter i vårt område som trenger overnatting til for eksempel konferansedeltakere. Her er det også mulig å leie møterom.

Positive tilbakemeldinger

Vi blir vist rundt på forskjellige rom, og man får ikke følelsen av å befinne seg på et sykehus. Rommene er som moderne hotellrom flest, med den fordelen at badene er romslige og innbydende. Det skal sies at utsikten er vekslende. Ikke alle rom har utsikt til fjordgløtt eller Ullern kirke.

– Sengene er gode. Det er viktig for et godt hotell. Dessuten har gjestene et bra kollektivtilbud om man vil inn til sentrum. Vi har bare fått positive tilbakemeldinger fra våre gjester. Nå håper vi at lokalavisen vil gjøre at flere i området "oppdager" oss. Vi har en kampanje som går frem til august med 500 kroner for et enkeltrom og 700 kroner for dobbeltrom, reklamerer hotellsjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere