RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenk helhetlig

nn Bygg kulturhus, sier Blindern vel, og kaster seg inn i «kampen» om Sognsveien 80. De gjør det «på parti» med bydelen og befolkningen, sier de. Og de får støtte fra en annen velforening; Berg, Nordberg og Sogn vel. Appellen er klar: Sognsveien 80 må komme bydelens befolkning til gode.

nn Intensjonen bak forslaget er godt. Det er mildt sagt svært uavklart hva som vil skje når den gamle yrkesskolen (Sogn videregående skole), flytter til nye lokaler i Risløkka kompetansesenter, trolig en gang rundt 2013. Etter det vi har fått opplyst, er tomten på 56 mål. Det er med andre ord god plass til å «slå seg løs» med en lang rekke tilbud og aktiviteter, enten dagens grå og triste bygninger friskes opp og beholdes, eller jevnes med jorden. Men det er ikke plass til alt samtidig. Nå er det viktig å prioritere, og ikke minst se på konsekvensene, eller «ringvirkningene», av det som måtte komme.

nn Av forslagene som har vært oppe, finner vi blant annet shopping, treningssenter, svømmehall/badeland, studentboliger, «vanlige» boliger, og campus enten for Universitetet eller Politihøgskolen. For dem som husker folkemøtet på Ullevaal stadion i april i fjor, der Plan- og bygningsetaten og Undervisningsbygg la frem hovedforlagene «Oasen» og «Veven», var folkeopinionen rimelig lik den vellene i dag presenterer: Utviklingen av Sogn-/Ullevål-området må sees under ett, og komme nærmiljøet til gode. Nå har vi fått et utbygd stadion, nye handlemagneter langs den tidligere bilforhandler-gården på motsatt side av Sognsveien, litt pø om pø. Området ekspanderer, så gjør også trafikken.

nn Ettersom det ikke ser ut til å bli noe av den mye omtalte Ringvei-kulverten over Ullevålsletta i uoverskuelig fremtid, vil områdets trafikkavvikling trolig forbli kaotisk i årene fremover. Ettersom den kommersielle utbyggingen på den sørlige siden av Ringveien holder frem med full styrke, må man være veldig klar over hvilke ringvirkninger man får av en tilsvarende utvidelse på den nordlige siden. En trafikkmagnet i Sognsveien 80 er neppe ønskelig av dem som allerede ferdes langs Ringveien, langt mindre av dem som bor i området. Sognsveien 80 har vi tidligere omtalt som «mulighetenes tomt». Det kan den fortsatt bli. Men det krever helhetlig planlegging. Uten det vil det mulige straks bli det umulige.Uten planlegging vil det mulige straks bli det umulige i Sognsveien 80

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere