RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenke globalt, handle lokalt...

Nettopp det er vi alle nødt til for tiden. Internasjonale finanssystemer er i krise med utspring i børsene i USA. Dette lager store overskrifter i de fleste nasjonale medier. Hva betyr det for deg og meg i vårt distrikt?

I Nordstrands Blad skriver vi om lokale boligpriser og arbeidsledighetsstatistikk i våre bydeler. Skal vi tro kommentatorer og framsynte eksperter, vil vi også måtte skrive om småbedrifter i vanskeligheter og næringer som stopper opp. Det håper vi å unngå. Men at vi merker finansuroen på kroppen allerede, det er sikkert.

Arbeidsledigheten har begynt å stige, selv om tallene fortsatt er gode i forhold til fjoråret. Søndre Nordstrand har byens høyeste arbeidsledighet med 3,9 prosent. Boligprisene i samtlige av våre bydeler faller.

Daglig leder i Privatmegleren Panorama, Soliman Sarwar, uttalte nylig til Nordstrands Blad at han ikke er bekymret for boligmarkedet. Boliger blir fortsatt solgt i greit tempo. "På Lambertseter, Nordseter og hele Søndre Nordstrand er det velfungerende borettslag. Folk med bolig i vårt distrikt kan føle seg trygge", sa Sarwar.

Men det er klart at en eiendomsmegler vil gi så positive signaler han kan. Samtidig hører vi nemlig at salget av nye boliger stupte med 30,4 prosent i siste kvartal. Salget i forrige kvartal er det klart laveste som er registrert siden målingene startet i 1999.

Nye boligkjøpere må tåle en rente på 11 prosent for å få lån. Samtidtig eksploderer leieprisene det blir flere på leiemarkedet når færre har råd til å kjøpe eget. På halvannet år har utleieprisene steget med 29 prosent. Det er jammen dyrt å ikke ha råd til egen bolig.

Vi i Nordstrands Blad er opptatt av hva slags innvirkning de globale trendene har på deg som bor nettopp her. Enten du er huseier med lån, bedriftsleder i et usikkert marked, arbeidssøkende eller ute på boligmarkedet. Vi vil prøve å dra den globale utviklingen ned på et lokalt nivå. Det er tross alt her vi lever livene våre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere