*Nettavisen* Nyheter.

Tenker høyt om felles bygg

SAMARBEID: Biskop Ole Christian Kvarme, sogneprest Trond Løberg og styremedlem Talat Butt i ICC på Bjørndal snakket i forrige uke ut om samarbeid og mulige felles interesser på Bjørndal. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Kirken og de muslimske menig-hetene har mer til felles enn mange tror, også tanker om en felles kirke/moské på Bjørndal.

Klikk på bildet for å forstørre.

BRØDRE I TROEN: Kristendommen og islam har mye til felles, her illustrert ved fargekoordinert skjortevalg av biskop Kvarme og Tahir Mahmood Salam fra Søndre Nordstrand Muslimske senter.

MORTENSRUD: Biskop Ole Christian Kvarme har den siste tiden vært på bispevisitas i Mortensrud menighet. I forrige uke møtte han representanter for bydelens muslimske menigheter, noe som er helt naturlig i og med at kirken og de muslimske menighetene samarbeider i større og større grad, blant annet om et felles kriseteam.– Vi har forskjellig tro, men mye vi vil skape sammen, og det er verdifullt, sier Trond Løberg som er sogneprest i Mortensrud menighet.

Hustrøbbel

Fra menighetene stilte Tahir Mahmood Salam fra Søndre Nordstrand muslimske senter og Talat Butt fra Islamic Cultural Centers (ICC) avdeling på Bjørndal. Felles for dem er problemer med lokaler.

Søndre Nordstrand muslimske senter ble etablert i 2004 og har holdt til i brakkene ved Lofsrud skole. Nå er de rundt 1000 medlemmene husløse i påvente av bygging av en moské.

– Jeg synes det er flott med så mange medlemmer og det gir oss mot til å jobbe videre, men siden vi mistet brakkene er mange av aktivitetene lagt på is, sier Tahir Mahmood Salam.

Islamic Cultural Centre (ICC) har en moské på Grønland, men har en avdeling på Bjørndal som deler brakker med Bjørndal IF. Også de drømmer om nye lokaler.

– Lokalene er vår største utfordring. Det er lov å drømme, alt starter jo med ideer og drømmer, sier Talat Butt.

Felles mål

Den norske kirke har en tomt på Bjørndal hvor de ønsker en kirke. Det er foreløpig ikke noen konkrete planer for noe religiøst bygg her, men på møtet i forrige uke ble muligheten for to religiøse bygg på samme tomt luftet. Utenfor Stockholm har kirken invitert den lokale moskeen til et bygge på deres tomt.

– Vi har jo et felles mål og det er en tanke å spinne videre på, sier Trond Løberg.

– Vi er naboer, la oss ta det på alvor, sier Ole Christian Kvarme.

– Søndre Nordstrand har et unikt flerkulturelt samfunn og vi må skape grobunn for å gjøre mye sammen. Potensialet er der, og vi må tygge videre på hvordan vi skal gjøre det, sier Talat Butt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.