Gå til sidens hovedinnhold

Tenker ikke festantrekk

Mens vestlendinger bruker mye penger på festantrekket, er trenden motsatt med Oslo-beboerne.

Fire av ti vestlendinger bruker mer enn 1000 kroner på 17. maiutstyr til barna, viser en undersøkelse Norstat har gjort for Reflex. Noen få bruker både 4000 og 5000 kroner på det rette festantrekket.

I Oslo er trenden stikk motsatt. Bare to av ti går over 1000-lappen.

Overrasket

- Jeg er overrasket over forskjellene på landsdelene, men det kan ha sammenheng med at vi er mer tradisjonsbundne her i vest, enn i storbyen, sier direktør Tor Olav Sunde i Reflex.

54 prosent av de spurte i Oslo sier at de bruker maks 500 kroner på festantrekk og annet utstyr til barna til 17. mai. Av vestlendingene svarer bare 36 prosent av de spurte det samme.

Ikke nødvendig å sløse

Sunde peker på at folk ikke trenger bruke mye penger på å gjøre barna festkledd til nasjonaldagen.

- Vi er helt utsolgt for festdrakter til 399 kroner. Dette har vært et populært 17. maiantrekk for barn de senere årene, spesielt for jenter. I år har vi ikke en eneste igjen på lager, sier Sunde.

Alternativer er kjoler eller skjørt for jenter, og skjorte, pen bukse og fritidsjakke til gutt. Sunde understreker at festantrekket uansett ikke behøver å være dyrt.

- Vi har sett en økende tendens til at folk velger mer merkeklær. Hos oss har vi også rimelige merker, og markedsundersøkelser viser at disse slår godt an hos forbrukerne, sier Sunde.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut