RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenker på hestejentene


Fra demonstrasjonene dom ble arrangert for å redde rideskolen, da det først ble kjent at Folkemuseet ville stenge den, i desember.
Fra demonstrasjonene dom ble arrangert for å redde rideskolen, da det først ble kjent at Folkemuseet ville stenge den, i desember. Foto: Anita Bakk Henriksen
– I dag tenker jeg først og fremst på alle de jentene som ikke lenger kan ri på Kongsgården, sier Olav Aaraas, direktør på Folkemuseet.

BYGDØY: Uttalelsen kommer etter at Folkemuseet onsdag vedtok å stenge rideskolen på Bygdøy, for å gjennomføre planene om Bygdøy Natur- og Folkepark.

– Hva tenker du om vedtaket?

– Det er godt at vi har fått et vedtak, men jeg har svært blandede følelser. Jeg synes dette er leit for alle de jentene som ikke lenger kan ri på Kongsgården, for jeg vet hvor knyttet de er til hestene. Det at 90 barn må finne et annet sted å ri, det gjør at jeg er trist, sier Aaraas.

Ny folkepark

Samtidig er han gladat startskuddet for noe nytt er fyrt av:

– Vi skal bygge opp noe som har mulighet til å treffe barn og unge. fra resten av byen og landet.

– Har dere snudd hver stein i arbeidet med denne saken, er edt virkelig ikke rom for rideskolen i de nye planene.

- Ja, vi har snudd hver stein, og nei det er ikke plass til rideskolen. Dette området er så sårbar. Det tåler ikke så stor bebyggelse. Det mener vi selv, og det mener Riksantikvaren, som også er klare på dette. Vår oppgave er å bevare Kongsgården, og formidle dennes historie, samt lage opplevelser for publikum. Dette er den eneste måten vi kan få til dette, sier Aaraas.

– Kongsgården er omgitt av åkre og beitemark, kunne man ikke utnyttet disse bedre til dette formålet, for å la rideskolen bestå?

– Nei. I vår verden er ikke dette bare åkre man kan bebygge. Vi driver et gårdsbruk; dette er beitemark for kyrene på gården. Vi kan ikke avse dyrket mark til slike formål. Det er av samme grunn til at vi har gått i mot barnehage og fortballbane understreker han, og sikter til forestående reguleringsplan for Bygdøy, som ikke bare Folkemuseet, men også Riksantivakvaren har en rekke innnsigelser på.

Museets mandat

Aaraas er klar på at det å drive rideskole ikke er Folkemuseets oppgave, ei heller ligger i museets mandat.

– Hva tenker du om det å drive et museum med nasjnale oppgaver i et lokalmiljø med de ønsker og behov dette miljøet har?

– Vi forsøker å åpne museet for lokalamiljøet, og er opptatt av å samarbeide. Jeg føler at vi har et godt samarbeid med skole og idrettslag. Det er viktig for oss, sier Aaraas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere