RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenker tilrettelegging


Hilde forsøker å tilrettelegge dagen best mulig nå som hun er gravid, og håper på å jobbe så lenge som mulig mot termin
Hilde forsøker å tilrettelegge dagen best mulig nå som hun er gravid, og håper på å jobbe så lenge som mulig mot termin
Gravide Hilde jobber i barnehage. Ved å tenke tilrettelegging håper jeg å jobbe langt fram mot fødselen, sier hun.

Kjelsås: Hilde Ekeberg-Pilier fra Kjelsås er fem måneder gravid med førstemann, og håper på å fortsette jobben i Gulldalen Barnehage så lenge som mulig fram mot fødsel.

Tenker tilrettelegging

Jeg har allerede begynt å tenke tilrettelegging for at arbeidet skal bli lettere med stor mage, forteller Hilde, som er utdannet barne- og ungomsarbeider, med fire års erfaring fra barnehage.

Etterhvert blir det jo blant annet tyngre og mer vanskelig å bøye seg ned. Men for eksempel ved påkledning av barna, kan ungene sette benet på en krakk, istedet for at jeg bøyer meg ned for å hjelpe til med å få på skoene. Da blir ikke avstanden så stor. Og trillekrakken som kan heves opp og ned er et flott "mobilt" hjelpemiddel, blant annet når barna skal spise, så slipper man for eksempel å bøye seg over for å hjelpe, sier Hilde.

Og i stedet for å løfte barna opp i fanget, så kan jo heller ungene krabbe opp. Og hvis barna skal opp i vognene for å sove, så kan de krabbe opp der også. Eventuelt kan jo vognen settes inntil en trapp så det blir lettere for ungene å komme seg oppi.

Å jobbe i barnehage er ofte hektisk. Men tilretteleggingen er viktig for meg, så den skal jeg prøve å huske uansett. Og ved å fortelle barna at man har en baby i magen, kan de hjelpe til mer selv, så det blir lettere for meg.

Spennende

Også det å stå mye blir slitsomt etterhvert. Flere timer på kjøkkenet med matlaging kan vel gravide få slippe, og heller gjøre andre oppgaver. Og så bør man ha muligheten til å kunne legge seg ned på et pauserom og kanskje hvile bena noen minutter når det trengs, sier Hilde, som synes bydelens kvalitetskommune-prosjekt høres spennende ut.

Det blir jo flott hvis ansatte i bydelenes forskjellige virksomheter kan tipse om hvordan man kan tilrettelegge arbeidet for gravide. i de forskjellige bransjene. Og kanskje informasjonen kan samles i en felles veileder eller noe lignende, tenker Hilde som allerede er godt igang med å planlegge tilrettelegging for seg selv som gravid barnehage-ansatt.

Foreløpig er jeg i god form, og håper på å stå løpet ut i barnehagen. Det er toppers å arbeide i barnehage. Det aller beste med jobben er å komme om morgenen og møte så mange unger som er hoppende glade for å se deg, forteller Hilde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere