RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenner fakler for SFO

Bydel Grorud vil spare en halv million på å slå sammen to skole- fritidsordninger til én. Foreldrene freser med fakler.

GRORUD: I kveld går foreldrene i fakkeltog for å stoppe sammenslåingen av Svarttjern og Tiurleiken skolefritidsordning (SFO). Bydelsdirektøren foreslår å spare en halv million kroner ved å flytte hele greia til fritidsklubbens lokaler i Ravnkollbakken 71. Foreldrene frykter et kraftig redusert tilbud og en stressende og oppstykket hverdag for barna. Forslaget henger ikke på greip. Bydelen må tenke seg om en gang til. Dette finner vi oss ikke i, raser mødrene Mona Larsen og May Sandbeck.

Reagerer

De to foreldrene har barn på 6 og 7 år ved Svarttjern SFO. Meldingen om å slå sammen med Tiurlieiken SFO og samlokalisere i Ravnkollbakken 71 kom som et sjokk på dem.
Vi har sett lokalene og de ser nedslitte ut. Det blir to toaletter på 140 unger. Og de skal dele utearealet med 80 barnehagebarn. Dette blir dårligere SFO, sier de.
Bydelsdirektør Helge Jagmann mener foreldrene tar feil.
Vi tror det blir en vinn-vinn-situasjon for alle parter. SFO på Romsåsklubben blir et kvalitativt bedre tilbud enn de to SFOene hver for seg. Forslaget hadde aldri kommet, om vi ikke trodde at det ble et bedre tilbud, sier han.
Sandbeck og flere andre reagerer på at avstanden for barna blir lenger enn før.
Det er for langt unna til at barna kan gå hjem alene slik de kan idag. Jeg er selv alenemor og hva gjør sønnen min om jeg blir syk? Venter der til jeg blir frisk og kan hente ham. Barna vil ikke tørre å gå alene. Da må de hentes, noe som fører til ekstra problemer for foreldrene, sier May.
En av forutsetningene til at jeg ville ha datteren min her, var at SFO lå i tilknytning til skolen. Man får bedre oversikt. Nå blir det upraktisk i forhold til tøy. Skal vi kjøpe inn to ekstra sett med regntøy? Nå får vi ikke lenger det tilbudet vi en gang søkte om, mener Mona.

Dårlige lokaler

Sandbeck og Larsen har sluttet seg til aksjonsgruppen som tenner fakler i kveld. Kritikken går på at den nye SFO-enheten blir for stor og uoversiktlig. Lokalet mangler handikap-toalett, garderober, et passende kjøkken, og ikke minst en skikkelig uteplass til lek og moro.
Barna blandes sammen med de 89 barnehagebarna som er der fra før. Hvordan skal vi få skilt de to gruppene fra hverandre? Det spørsmålet har vi ikke fått svar på, sier Mona Larsen.
May Sandbeck synes det er underlig at forslaget kommer nå i en tid hvor det "kastes" penger etter Groruddalen.
Dette minner ikke akkurat om groruddalssatsning. Hva hjelper det med grønne skoger når tilbudet til barna våre blir dårligere? Grønne plener har vi nok av, påpeker hun syrlig.

Byrådets feil?

Bydelspolitiker Anders Ørnø Røberg-Larsen fra Arbeiderpartiet forstår foreldrene godt.
Oppvekstkomiteen har enstemmig ytret seg kritisk og bedt bydelsutvalget finne en alternativ inndekning. Dette får endel uheldige konsekvenser. Tilbudet blir vanskeligere tilgjengelig. På den annen side er 500.000 kroner mange penger som vi må finne et annet sted, sier han.
Foreldrene tropper opp under kveldens bydelsutvalgsmøte for å protestere. Røberg-Larsen mener det borgelige byrådet må ta skylden for at bydelen må gjøre slike upopulære grep.
Nå ser vi konsekvensen av den politikken som vedtas av Høyre og Frp på rådhuset. Byrådets eiendomsreform fører til dyr husleie. Kommunen har ikke lenger råd til å leie sine egne lokaler. Tidligere var det naturlig at SFO holdt til på skolen og det fulgte ikke med noen husleiekrav. Etter at Undervisningsbygg tok over skolene, måtte bydelen leie tilbake lokaler. Selvsagt er det i bydelens interesse å leie billigst mulig. Uansett hvor dumt det er, må vi som bydelspolitikere forholde oss til det. Fokuset på å spare penger blir fremprovosert av modellen med å dele inn i kommunale foretak, sier Røberg-Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere