RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenner lys for lavere fart


SORG: Abildsø er i sorg etter at en kvinne sist torsdag ble påkjørt og drept i Enebakkveien. Nå krever lokalbefolkningen tiltak for å minske gjennomfartstrafikken og senke farten i området.
SORG: Abildsø er i sorg etter at en kvinne sist torsdag ble påkjørt og drept i Enebakkveien. Nå krever lokalbefolkningen tiltak for å minske gjennomfartstrafikken og senke farten i området. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Mandag tennes det lys langs Enebakkveien fra Ryen til Skullerud, for å markere at lokalbefolkningen krever trafikktiltak.

ABILDSØ: Før helgen døde en ung kvinne etter at hun ble påkjørt i et gangfelt i Enebakkveien på Abildsø.

Nå roper lokalbefolkningen varsko om trafikksituasjonen i området.

Les også: – Krysset er ekstremt farlig!

Lysmarkering

Mandag kveld klokken 18 tenner de lys i Enebakkveien fra Ryen til Skullerud, for å få fokus på strekningen.

Som Nordstrands Blad har skrevet tidligere påpeker lokalbefolkningen blant annet at bilene kjører altfor fort og gir blaffen i fartsgrensen.

De har etterspurt trafikktiltak i en årrekke, blant annet tiltak som kan lose mye av trafikken ut på E6, for i dag kjører mange over Abildsø for å slippe bompenger.

– Nå sier vi som bor i området at nok er nok! Trafikken må flyttes ut på E6, der den er ment å være, og farten må ned, skriver Eva Schultz og Linda Bringsvor til Nordstrands Blad.

Les mer her: Vil flytte bomringen på Abildsø

Krever tiltak

Schultz og Bringsvor oppfordrer folk i området til å bli med på lysmarkeringen, i tillegg til at de varsler at beboere vil møte opp på kveldens møte i Østensjø bydelsutvalg.

– Vi ønsker ikke å ta stilling til hendelsesforløp eller skyldspørsmål i de alvorlige ulykkene som har vært på Abildsø i det siste. Vi oppfordrer selvfølgelig alle som ferdes i trafikken til å bruke refleks og til å spille på lag med bilene, men dette er dessverre ikke nok, skriver Bringsvor til Nordstrands Blad.

– Trafikken i Enebakkveien er, grunnet flere faktorer, ekstremt stor. Svært få overholder fartsgrensen, som er 40 km/t og 30 km/t. Ifølge naboer dundrer både busser, lastebiler og annen trafikk forbi i opptil 70 km/t, sier Bringsvor.

Fakkeltog

FAU på Abildsø skole har lenge engasjert seg i trafikksituasjonen i området, og etter det Nordstrands Blad kjenner til skal de vurdere hvordan de nå vil følge opp saken på et møte i kveld.

Abildsøbeboere har også laget en egen Facebook-gruppe etter ulykken, "Noe må gjøres med farten i Enebakkveien", som allerede har fått langt over 1000 medlemmer.

Her varsles det også fakkeltog senere i uken.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere