*Nettavisen* Nyheter.

Tenner lys for lavere fart

SORG: Abildsø er i sorg etter at en kvinne sist torsdag ble påkjørt og drept i Enebakkveien. Nå krever lokalbefolkningen tiltak for å minske gjennomfartstrafikken og senke farten i området. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Mandag tennes det lys langs Enebakkveien fra Ryen til Skullerud, for å markere at lokalbefolkningen krever trafikktiltak.

ABILDSØ: Før helgen døde en ung kvinne etter at hun ble påkjørt i et gangfelt i Enebakkveien på Abildsø.

Nå roper lokalbefolkningen varsko om trafikksituasjonen i området.

Les også: – Krysset er ekstremt farlig!

Lysmarkering

Mandag kveld klokken 18 tenner de lys i Enebakkveien fra Ryen til Skullerud, for å få fokus på strekningen.

Som Nordstrands Blad har skrevet tidligere påpeker lokalbefolkningen blant annet at bilene kjører altfor fort og gir blaffen i fartsgrensen.

De har etterspurt trafikktiltak i en årrekke, blant annet tiltak som kan lose mye av trafikken ut på E6, for i dag kjører mange over Abildsø for å slippe bompenger.

– Nå sier vi som bor i området at nok er nok! Trafikken må flyttes ut på E6, der den er ment å være, og farten må ned, skriver Eva Schultz og Linda Bringsvor til Nordstrands Blad.

Les mer her: Vil flytte bomringen på Abildsø

Krever tiltak

Schultz og Bringsvor oppfordrer folk i området til å bli med på lysmarkeringen, i tillegg til at de varsler at beboere vil møte opp på kveldens møte i Østensjø bydelsutvalg.

– Vi ønsker ikke å ta stilling til hendelsesforløp eller skyldspørsmål i de alvorlige ulykkene som har vært på Abildsø i det siste. Vi oppfordrer selvfølgelig alle som ferdes i trafikken til å bruke refleks og til å spille på lag med bilene, men dette er dessverre ikke nok, skriver Bringsvor til Nordstrands Blad.

– Trafikken i Enebakkveien er, grunnet flere faktorer, ekstremt stor. Svært få overholder fartsgrensen, som er 40 km/t og 30 km/t. Ifølge naboer dundrer både busser, lastebiler og annen trafikk forbi i opptil 70 km/t, sier Bringsvor.

Fakkeltog

FAU på Abildsø skole har lenge engasjert seg i trafikksituasjonen i området, og etter det Nordstrands Blad kjenner til skal de vurdere hvordan de nå vil følge opp saken på et møte i kveld.

Abildsøbeboere har også laget en egen Facebook-gruppe etter ulykken, "Noe må gjøres med farten i Enebakkveien", som allerede har fått langt over 1000 medlemmer.

Her varsles det også fakkeltog senere i uken.

Annonsebilag