Tennisfest på Grefsen

Over 100 kamper ble avviklet i strålende solskinn da Grefsen tennisklubb arrangerte klubbmesterskap i helgen.

Det er mye prestisje. Selv blir jeg mobbet hvis jeg ikke vinner, mente klubbens hovedtrener Thomas Hanstad (25).
Han tapte første game i finalen mot sin 16-årige elev Joakim Syversen, men siden gikk det trenerens vei. 2-0 i sett gjorde at Hanstad kunne trekke et lettelsens sukk.
Det er gøy å vinne, men det er hyggeligst at det er så mange folk her. Det er fryktelig mange år siden det var så god oppslutning, påpekte vinneren.

Mange jenter


Mesterskapet ble arrangert på klubbens to grus- og fem hardcourtbaner. Boble over to av banene gjør at det er aktivitet på anlegget året rundt, men klubbens 250 medlemmer ønsker seg større kapasitet vinterstid.
Drømmen er ny hall, men vi vurderer også boble over de tre siste hardcourtbanene. Det er stor etterspørsel etter å få spille vinterstid, og de beste må til Furuset for å få trent flere ganger i uka, forteller formann Bjørn Tøgersen.
Klubben har i alt 120 juniorer (8-18 år) i trening, og veldig mange av dem er jenter.
Jenter er en mangelvare i tennisen, så det er sjeldent og hyggelig. Vi har flere som kan bli gode, tror Tøgersen.

Større interesse


I tillegg til den åpne klassen, ble det kåret klubbmestere i U18 for gutter og jenter. De som ikke lengre satser som hardest kunne stille i såkalt sosial mixed double, der parsammensetningen ble tilfeldig trukket. I den klassen alene deltok 34 spillere, og i alt ble det spilt over 100 kamper før klubbmestrene ble kåret.
Klubben var langt nede for bare to år siden, men nå er det større interesse og flere som spiller bra. Vi har et veldig godt utendørs tilbud, og om 2-3 år har vi kanskje doblet medlemstallet, håper hovedtrener Hanstad.
Selv trappet han ned satsingen etter en korsbåndsskade for fem år siden, men er nå på vei tilbake til norgestoppen.
PS! Hanstad ble som nevnt klubbmester i åpen klasse, mens Thea Halvorsen og Bendik Brandvoll tok hjem titlene i U18-klassen for jenter og gutter. I double gikk Bjørn Skuggevik og Thea Halvorsen til topps.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.