RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tennisklubben fyrer løs mot Plan- og bygningsetaten


SKISSE: Skisse fra da Grefsen Tennisklubb tidligere i år presenterte planene for hall over de nederste tennisbanene på Disenjordet. Illustrasjon: Arkitekt Eva Paulshus
SKISSE: Skisse fra da Grefsen Tennisklubb tidligere i år presenterte planene for hall over de nederste tennisbanene på Disenjordet. Illustrasjon: Arkitekt Eva Paulshus
Grefsen Tennisklubb fikk avslag på sin søknad om å bygge hall på Disenjordet. Arkitekt Eva Paulshus mener avslaget er både oppsiktsvekkende og beklagelig.

GREFSEN/DISEN: Grefsen Tennisklubb ønsker å sette opp hall over de nederste utendørsbanene på Disenjordet. Området er per i dag regulert til «park». Derfor kreves blant annet dispensasjon for å kunne sette opp permanent hall på Disenjordet. Denne dispensasjonssøknaden har etaten avslått.

"Etablering av permanent tennishall i vesentlig grad vil tilsidesette hensynet bak reguleringsformålet om å avsette areal til grønnstruktur og rekreasjon. Tiltaket innebærer etter Plan- og bygningsetatens skjønn en vesentlig fortetting, privatisering, og svekkelse av parkens bruksverdi som grøntområde og arena for utendørs opphold og rekreasjon. Søknad om dispensasjon avslås derfor." skriver blant annet Plan- og bygningsetaten i avslaget.

I klagen på avslaget fyrer arkitekt Eva Paulshus, på vegne av tiltakshaver Grefsen Tennisklubb, mot etaten.

– Bør sette pris på private initiativ

– Idrettsanlegg initiert og bygd av det offentlige i bydelen er mangelvare, og dermed bør man sette pris på private initiativ som søker å bygge anlegg tilgjengelige for allmenheten, skriver blant annet arkitekt Eva Paulshus i klagen, på vegne av tiltakshaver Grefsen Tennisklubb.

Les også: Fjernet leir ved Maridalsvannet

I dispensasjonsavslaget kommer det frem at etaten blant annet vurderer fordelene ved å gi dispensasjon, som «ikke klart større enn ulempene», og at tiltaket «… i svært liten grad kan sies å medføre fordeler som vil komme allmennheten til gode.»

Tennisklubben og arkitekten svarer at de opplever det som både «oppsiktsvekkende og beklagelig» at etaten vurderer et bedret tennistilbud i regi av tennisklubben som ikke en særlig fordel for allmenheten.

– Å mene at slik virksomhet ikke er til særlig fordel for allmenheten er stikk i strid med all offisiell politikk fra både byråd og bystyre i Oslo kommune. Å møte slike holdninger i en sentral offentlig etat er skuffende, skriver arkitekten.

– Vi vil gjøre PBE oppmerksom på at det ikke finnes noe tilgjengelig offentlig eid helårs tennisanlegg i Oslo… Når en medlemsdrevet og åpen klubb som GTK (journ. anm. Grefsen Tennisklubb) og andre selv klarer å etablere, finansiere og drifte idrettsanlegg som Oslo kommune trenger, synes vi PBE bør bedømme det like positivt som et vanlig kommunalt anlegg. Kanskje til og med ekstra positivt siden klubben sparer kommunen for store kostnader, står det videre i klagen.

Les også: Privatbilister tar snarveien gjennom kirkegården

– Direkte villedende

I tillegg viser arkitekten til politiske føringer for breddeidrettsanlegg, og at det allerede er gitt tillatelse til å sette opp bobler over de øverste banene, som er høyere enn den planlagte nye hallen.

I dispensasjonsavslaget står det også at etaten å har «…sterkt frarådet tiltakshaver fra å søke dispensasjon…».

– Dette samsvarer ikke med vår oppfattelse av hverken selve forhåndskonferansen eller referatet….. PBE oppleves som svært lite forutsigbare gjennom deres argumentasjon i avslaget ang regulering og for andre gang i denne saken direkte villedende, ifølge Paulshus.

Arkitekten har også vedlagt klagen sol- og skyggediagrammer – med tanke på berørte naboer ved nye hall på Disenjordet.

I saksinnsyn i kommunens nettsider kan leses hele avslaget og klagen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere