*Nettavisen* Nyheter.

Tent av «Shampo»s fravær

 

Med trener Espen «Shampo» Knutsen (36) på tribunen utklasset Vålerenga tabellnabo Storhamar 4-0 og meldte seg for alvor på i kampen om nok et seriegull.

- Spillerne var fandenivoldske, og det virket som om de skulle vise overfor forbundet og hele hockey-Norge at de ikke lar seg påvirke av dommen til Espen, sier Vålerengas nykomponerte trenerduo, Sven Arild Olsen og Jim Marthinsen, til Speaker.no

Nervøs

Tirsdag kveld, da laget møtte tabellnabo Storhamar på Jordal Amfi, sonet Knutsen sin første av i alt tre kamper for å ha kastet en vannflaske på isen i kampen mot Frisk-Asker i Askerhallen 17. januar. Det hadde liten innvirkning på mannskapet hans. Tvert imot.

- Kjempebra kamp - selv om jeg var mer nervøs enn vanlig. Fra tribunen er det umulig å påvirke noe av det som skjer. Jeg følte meg handlingslammet, sier «Shampo» til Speaker.no.

Også backkjempen Anders Myrvold innrømmer at kampen mot Storhamar - og det faktum at «Shampo» satt på tribunen med karantene - betydde noe ekstra for spillerne ute på isen.

- Vi er skjerpet gjennom hele kampen, spiller med stolthetsfølelse og gir alt for laget. Dette var en bære eller briste-kamp for oss. Derfor ble det såkalt sluttspillhockey. Og det er vi gode på, mener Myrvold.

Fire mål

I løpet av drøyt ni minutter i midtperioden, fra 27.02 til 36.19, scoret Vålerenga fire mål på rad, ett mer enn i hele kampen mot byrival Furuset i forrige serierunde, og reduserte gullkandidat Storhamar til en middelmådighet.

- Vi har manglet litt flaks og slitt med uttellingen i de siste kampene. Godt at det løsnet nå, sier Knutsen.

I og med at serieleder Sparta Sarpsborg gikk på et sjokktap mot svakt plasserte Furuset (1-5), og Frisk-Asker nok en gang led et bortenederlag, denne gang mot tabelljumbo Trondheim (3-4), er gullkampen plutselig mer åpen enn noensinne.

- Ypperlig for oss. Ingenting er avgjort, men det er deilig at vi kan avgjøre dette selv, påpeker Myrvold.

Les hele saken på Speaker.no

Thrilleravslutning

Slik spilles det gjenværende hockeyprogrammet:

Sparta:
Storhamar (h), Vålerenga (b), Lillehammer (h), Comet (b), Furuset (h).

Frisk-Asker: Stavanger (h), Storhamar (b), Lillehammer (b), Vålerenga (h), Lillehammer (b), Comet (h).

Vålerenga: Trondheim (b), Sparta (h), Frisk (b), Stavanger (h), Storhamar (b).

Storhamar: Sparta (b), Frisk (h), Trondheim (b), Stavanger (h), Stjernen (b), Vålerenga (h).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag