RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tente bål på bakkemaskinen


Bål: Bak på den store bakkemaskinen i Leirskallen har det vært fyrt opp bål, og duken i teltet er skåret opp. – Hvem er det som er så fascinert av hærverk, undres driftsansvarlig Rolf Atle Nyhuus i alpinbakken.
Bål: Bak på den store bakkemaskinen i Leirskallen har det vært fyrt opp bål, og duken i teltet er skåret opp. – Hvem er det som er så fascinert av hærverk, undres driftsansvarlig Rolf Atle Nyhuus i alpinbakken. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Alpinsesongen er for lengst over. Men likevel er det noen som holder til ved bakken i Leirskallen.

LEIRSKALLEN: – Vi setter jo stor pris på at bakken vår blir brukt i sesongen, men når noen nå kommer for å gjøre hærverk, blir vi både sinte og fortvilet, sier Rolf Atle Nyhuus som er driftsansvarlig i Leirskallen.– Inntil i fjor var vi så godt som forskånet for hærverk, men i fjor sommer var det mye, og nå i helgen har noen vært her igjen.

Han tar oss med inn i teltet som dekker den store prepareringsmaskinen. Helt riktig er det imidlertid ikke å si at den dekker. For duken er skåret opp både i taket og i veggene.

LES OGSÅ: Tyver rappet hel skiheis

Bål

– Men det verste var å oppdage at det var fyrt opp bål bak på maskinen, sier Nyhuus.

– Og de har også tydeligvis vært inne i maskinen for det henger løse ledninger fra taket.

Brutt opp

Porten inn til huset hvor utstyr oppbevares er revet opp, og skilt på veggen er knust.

– Det er fortvilet at ikke utstyret vårt kan få være i fred, sier Nyhuus.

– Sesongen i år ble jo relativt kort så vi har minimalt med penger. I fjor fikk vi nytt heishus som kostet en del, og vi har planer for ting som skulle vært gjort i år. Men nå får vi i stedet utgifter på det som må settes i stand.

Nær bebyggelse

Alpinbakken ligger tett inntil bebyggelsen, og den driftsansvarlige håper at noen kan ha sett noen har vært ved bakken.

– Vi har politianmeldt forholdet, og håper det går an å finne ut hvem som har vært her. For vi håper jo at det ikke skal skje igjen. Om noen har sett hvem som har vært her, håper vi de tar kontakt med oss eller politiet. Hærverket har mest sannsynlig skjedd i løpet av sist helg, sier Rolf Atle Nyhuus.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere