RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tente den olympiske ild på Klemetsrud skole


Sanne Jenssen Nylændet tente den olympiske ild på Klemetsrud skole. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
Sanne Jenssen Nylændet tente den olympiske ild på Klemetsrud skole. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
Det er ikke bare i Canada den olympiske ild er tent. I morges var det stor seremoni også på Klemetsrud skole.

KLEMETSRUD: "Det viktigste er ikke å vinne, men å delta!" sto det i et brev fra Klemetsrud skole til foresatte. Og det hadde tydeligvis elevene også merket seg, for denne dagen var det ingen som kom for sent.

Det er jo ikke hver dag det skal arrangeres lokale olympiske leker.

De fleste hadde nok sett på åpningsseremonien fra Vancouver, og de visste hva som skulle skje.

Og slik ble det. Alle hadde med seg ski, flagg stakk opp av sekkene, og et par vi snakket med fortalte at denne dagen vard et kakao på termos sammen med maten.

Innmarsj er en stor del av åpningsshowet på de ordentlige vinterlekene. Og slik ble det selvfølgelig også på Klemetsrud. Opp bakken fra Enebakkveien med flagg og plakater, og på mange jakkeslag var det klistret olympiske ringer.

– Det er lange tradisjoner bak fakkelstafetter og den olympiske ild, sa rektor Espen Mikkelsen i sin hilsningstale. – Den markerer ikke bare at idrettslekene kan begynne, men den skal også lyse og varme. Det passer godt med hvordan vi vil ha det her på Klemetsrud skole.

Og så var det klart for den viktigste del av seremonien.

– Mange ville gjerne være fakkelbærere, men vi kan bare ha en fra hvert trinn, sa Berit Barby før hun fikk fyr på fakkelen som skulle gå gjennom hele elevflokken.

Pernille Skaarer fra 1. trinn hadde æren av å bringe den frem på første etappe, og da den hadde gått hele veien rundt, kunne Sanne Jenssen Nylændet klatre opp på den olympiske snøhaug-høyden og stikke ilden borttil den store fakkelen som skulle brenne gjennom hele idrettsdagen.

Den skinte opp mens vaktmesteren fikk flagget til topps og fanfarer lød over høytaleren.

– Så ønsker jeg dere en fin dag i den olympiske ånd, sa rektor.

Dermed var det å finne frem utstyret og komme seg ut til konkurranseområdet. For baktanken med Klemetsrud-OL var nettopp at flest mulig skulle være i aktivitet - og helst på ski.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere