RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tente fakler mot fart


STEMNINGSFULLT: Ea Sofie Hagen Andersen var blant de mange beboerne som tente lys i Enebakkveien.
STEMNINGSFULLT: Ea Sofie Hagen Andersen var blant de mange beboerne som tente lys i Enebakkveien. Foto: Foto: Dag Hammer
Også i år var det stor oppslutning om lysaksjonen i Enebakkveien, som dessuten spredte seg til andre veier i nærmiljøet.

ABILDSØ: – Det var magisk stemning langs hele Enebakkveien fra Ryen til Skullerud, i tillegg til Østensjøveien og Lambertseterveien mot bommen, forteller Marianne Altmann på vegne av Aksjonsgruppe Enebakkveien og FAU på Abildsø skole.

De sto bak lysmarkeringen «Fakler mot fart» tirsdag denne uken, og oppfordret folk til å tenne lys og fakler for å sette fokus på trafikksituasjonen i området.

Den oppfordringen var det mange som fulgte.

Enebakkveien lysmarkering

TENTE LYS: Andreas Hjelmeland (f.v.), Victor Sjønnesen, Marte Hjelmeland, Emma Næss Myhre og Yosef Ibrahim lyste opp nærmiljøet på Abildsø tirsdag kveld. Foto: Dag Hammer

Stort engasjement

Ett år etter den mye omtalte dødsulykken på Abildsø og forrige lysmarkering i Enebakkveien er det fortsatt et stort lokalt engasjement rundt trafikksituasjonen på Abildsø.

Facebook-gruppen «Noe må gjøres med farten i Enebakkveien» har nå 1565 medlemmer, og her er det lagt ut mange kommentarer og bilder fra lysmarkeringen.

Her diskuteres også trafikktiltakene som er kommet på plass, og folk legger ut skrekkeksempler på uønsket kjøring gjennom lokalmiljøet.

Gir ikke opp bomflytting

Selv om Statens vegvesen nylig konkluderte med at de ikke vil gjøre noe med bomringen på Abildsø, har Aksjonsgruppe Enebakkveien og FAU på Abildsø skole fortsatt håp om å få gjort noe med dette.

– Vi venter nå i spenning på tilbakemelding fra Bymiljøetaten på våre kommentarer til Statens vegvesens rapport. Trafikkforholdene i Enebakkveien er bedret etter fartsdempende tiltak, men trafikkmengden er den samme. Vi mener altså fortsatt at bommen må flyttes, sier Marianne Altmann.

MER FRA NORDSTRANDS BLAD:

Feiret trikkeåpning på Sæter

15 millioner til Manglerud bad

Snart slutt på gratis lokalavis
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere