*Nettavisen* Nyheter.

Tente tusenvis av lys for Sigrid

Det ble en verdig og vakker markering i Låveveien lørdag kveld, da tusenvis av mennesker tente lys for "hele Norges nabojente", Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Nina Schyberg Olsen

Tusenvis av mennesker tente lys for Sigrid Giskegjerde Schjetne i Låveveien, lørdag kveld.

ØSTENSJØ: Markeringen var et resultat av en oppfordring på Facebook kalt «Vær med å lys-sette Østensjø».

Resultatet var at tusenvis av mennesker møtte opp lørdag kveld for å lyssette nabolaget.

SE BILDER FRA LYSMARKERINGEN FOR SIGRID HER

Har kjent et behov for en markering

Det var tirsdag denne uka at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet drept, etter at hun hadde vært savnet i én måned. Sorgen og fortvilelsen i nabolaget har vært massiv, og minneordene har vært mange.

LES OGSÅ: – Hvil i fred, hele Norges nabojente

Aksjonen ble initiert av Kristin Bjerke, som bor i samme nabolag som Sigrid.

– Dette ble veldig fint, og egentlig også godt, fordi dette har jeg kjent et behov for å gjøre ganske lenge, sier Bjerke til VG Nett.

Unikt samhold i bydelen

Hensikten med lysmarkeringen er å ta nabolaget tilbake. Mange har følt seg uttrygge etter at Sigrid forsvant natt til 5. august.

– Tanken er å lyse opp veien som en livslinje i nabolaget. For å markere at vi vil ha det trygt for ungene våre og se på Østensjø som et positivt sted igjen, sa Bjerke til dittOslo før helgen.

Samholdet i bydelen etter at Sigrid forsvant har imponert hele Norge, og den massive leteaksjonen har vist et unikt engasjement.

En av Sigrid Giskegjerde Schjetnes families talsmenn, Geir Strand uttrykte det på denne måten under en minnemarkering for Sigrid tidligere denne uken:

– Vi er et varmt folkeslag, som aldri ville gi opp leteaksjonen. Varmen og engasjementet folk har vist, har forsterket samholdet. Det har resultert i en ny trend, der vi står sammen i vanskelige situasjoner.

LES ALT OM SIGRID GISKEGJERDE SCHJETNE-SAKEN HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.