*Nettavisen* Nyheter.

Teppesvindlerne er tilbake

Stasjonssjef Gro Smedsrud advarer nå særlig eldre mot å slippe inn teppeselgere. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

Selgere av falske tepper er i full sving i vårt området, men de fleste blir heldigvis avvist.

MANGLERUD: – Vi har hatt åtte tilfeller på kort tid hvor eldre er forsøkt lurt. Heldigvis virker det som om våre advarsler har nådd ut og de aller fleste er blitt avvist, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon.

Del

Etter det politiet kjenner til skal et ektepar i 90-årene ha kjøpt tepper, men da selgerne kom tilbake dagen etter ble de avvist. I de andre tilfellene har også selgerne blitt avvist.

– Det er veldig positivt at folk håndterer dette og avviser folk som selger tepper, sier Smedsrud.

– Bare lureri

Med jevne mellomrom kommer teppeselgere tilbake. Fremgangsmåten er lik den som er brukt tidligere.

– De får gjerne en telefon og blir fortalt at de har vunnet et teppe fordi de for 25 år siden var gode kunder av firmaet som nå skal slutte å selge tepper. Når de kommer på døra skal de likevel ha penger for teppene. De bruker alle mulige påskudd for å komme seg inn. Dette er bare lureri, sier Smedsrud.

Maskinvevd og syntetisk

Ofrene er gjerne eldre mennesker og teppene som selges er maskinvevd og laget i syntetiske materiale, selv om de selges til en pris som skulle tilsvare et flott, håndknyttede ullteppe.

En tid tilbake utga teppeselgerne seg for å komme fra velrenomerte teppeforretninger i sentru, blant dem Pars tepper som fikk daglige henvendelser fra folk som var blitt svindlet i en periode.

Etter meldinger fra publikum har politiet stanset en del representanter for romfolket, men ingen er så lagt pågrepet eller siktet.

Politiet har flere navn på teppeselgere som de tidligere har pågrepet i liknende saker som de er ekstra observante på.

Ring politiet med en gang

Teppeselgerne er som regel menn, men politiet har også fått melding om en kvinne som ringer. Selgerne er velkledde og gjerne mørke i håret. Det er gjort observasjoner av ulike biler, blant annet en Volkswagen caravelle og en blå kassebil.

Nå oppfordrer politiet folk til å fortsette å avvise pågående selgere og ringe politiet så fort som mulig.

– Det er viktig at det meldes fra så fort som mulig. Hvis publikum klarer å notere bilnummer og kanskje tar bilder så er sjansen større for at vi tar dem i nærmiljøet, sier Smedsrud.

LES MER OM TEPPESVINDEL HER:

Advarer på nytt mot teppeselgere

Teppesvindlerne herjer igjen

Ladatepper til Rolls-Royce-pris

Advarer mot teppeselgere

Får daglige henvendelser fra folk som er svindlet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.