RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Teppesvindlerne herjer igjen


– Vi gjør alt vi kan for å få tak i teppeselgerne som nå opererer i bydelene våre. Men vi må ha hjelp av publikum som må tipse oss raskt om de blir oppringt eller får selgere på døren, sier stasjonssjefen på Manglerud, Gro Smedsrud.
– Vi gjør alt vi kan for å få tak i teppeselgerne som nå opererer i bydelene våre. Men vi må ha hjelp av publikum som må tipse oss raskt om de blir oppringt eller får selgere på døren, sier stasjonssjefen på Manglerud, Gro Smedsrud. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
To av Nordstrands Blads lesere vil igjen advare mot pågående teppesvindlere. Og de er ikke alene om å ha dårlige opplevelser.

LJAN/BRATTLIKOLLEN: Kvinnen, som bor på Ljan, forteller at hun og mannen hennes er blitt oppringt av en teppeselger som sier han kommer fra Hansen&Dysvik.

– På telefonen lovet han oss en presang og senere kom han til oss og var veldig innpåsliten og pågående. Han skulle selge oss tepper og fortalte at han hadde solgt en masse tepper til andre her på Ljan, forteller kvinnen.

Oppsøker eldre

Mens mannen forsøkte å selge tepper, satt det som trolig er kona hans i en hvit personbil og ventet. Merket på bilen er ukjent og ekteparet fra Ljan fikk ikke tatt bilnummeret på bilen.

– Jeg vil bare advare andre. Disse svindlerne oppsøker eldre mennesker for å selge falske tepper, sier kvinnen.


Paret har vært i kontakt med Hansen&Dysvik for å melde fra om svindelen.

Akkurat samme opplevelse kan en beboer på Brattlikollen fortelle om. Han hadde akkurat samme henvendelse for en måned siden, og så kom teppesvindlerne igjen sist onsdag.

– Da ble vi først oppringt og fortalt at en representant for Hansen & Dysvik gjerne ville gi oss et teppe på grunn av at vi var god kunde der. Vi er slett ingen kunde i dette firmaet. Derimot kjøpte vi to tepper hos Rasmussen på Holtet før de stengte.

– Men vedkommende som ringte meg og snakket svært gebrokkent, ville absoluttg komme med en liten gave. Da de så dukket opp, skulle de selvfølgelig også selge teppe. For 4000 kroner skulle vi få et flott teppe. Men om vi ikke kjøpte, ville vi heller ikke få gaven.

Parret på Brattlikollen fikk til slutt ut selgeren. Ved oppringing til Hansen & Dysvik ble det selvfølgelig bekreftet at det var snakk om svindel. Saken blir politianmeldt

Mange svindlere

At teppesvindlere bruker kjente butikknavn når de skal selge tepper, er ikke noe nytt. Tidligere har Nordstrands Blad blant annet skrevet om Pars tepper som er blitt brukt i denne typen svindel.

Hos Hansen&Dysvik er de viden kjent med problemet.

– Ja, dem er det mange av om dagen. Jeg hadde to telefoner i går og en forrige dagen. De har to forskjellige varianter. En hvor de forteller at de har vunnet et teppe, og en hvor de er trukket ut som gode kunder og vil få gode rabatter. Vi har ingen registre over hvem som kjøper tepper hos oss, forteller Mona Ellingsen hos Hansen&Dysvik.

– Anmeld saken!

Hun forteller videre at de får telefoner fra hele østlandsområdet om dette. Nå oppfordrer hun folk som blir oppsøkt om å melde dette til politiet.

– For guds skyld, ikke slipp dem inn og jeg vil råde dem til å anmelde saken til politiet, sier Ellingsen.

Hun forteller videre at signalement på en hvit kassebil går igjen.

– De ringer gjerne eldre og oppgir et norsk navn, men det er utlendinger, sier Ellingsen.

Noter bilnummer

Stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud politistasjon sier at kreativiteten ikke kjenner noen grenser.

– Kreativiteten er større enn noen gang. Her om dagen hørte jeg om radonmålere som igjen er på ferde, i Prinsdal er det inntrengere på eldresenteret og nå er altså teppeselgerne på ferde igjen, sier hun.

– Ikke handle med fremmede på døra og ikke slipp dem inn, da blir ting borte, sier Gro Smedsrud.

Hun oppfordrer alle som kommer i kontakt med slike teppeselgere til å melde fra til politiet.

– Ta gjerne bilnummeret, det er gull verdt for oss. Et godt signalement er også fint, og ta gjerne bilder. Vi er avhengig av tips fra publikum for å ta noen i disse sakene, sier Gro Smedsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere