Terje Håkonsen skal kåre vinneren

Snowboardkjører Terje Håkonsen sitter i juryen, når vinner av konkurransen kåres foran Oslo City i dag klokken 18.

Snowboardkjører Terje Håkonsen sitter i juryen, når vinner av konkurransen kåres foran Oslo City i dag klokken 18.

Femti bidrag til film- og fotokonkurransen I grenseland har strømmet inn. – Fantastisk, sier prosjektleder.

TROSTERUD/SENTRUM: – Vi er kjempefornøyde. Bidragenene har strømmet inn de siste tre ukene, sier prosjektleder, Ellen Haukås, i Alt Arkitektur som arrangerer konkurransen.

Selskapet har fått støtte fra Groruddalssatsningen/ Miljøverndepartementet til å lage workshop og produsere film med tittelen I grenseland.

Groruddalen og Marka

I høst har Haukås trålet skoler og fritidsklubber i Groruddalen, for å reklamere for konkurransen, som henspeiler på den geografiske og byplanhistoriske tette forbindelsen mellom Groruddalens boligområder og marka, og samtidig markas mer perifere betydning i Groruddalens omdømme i dag.

– Formålet med prosjektet er å bruke ungdommers blikk, erfaringer og kunnskap om marka til å fremskaffe ny innsikt om markagrensas betydning for Oslos arkitektur og Oslos byliv, sier Haukås.

Tett på

– Det har vært utrolig positivt å samles om noe der alle har et forskjellig utgangspunkt. Noen ungdommer er opptatt av miljøvern, andre av arkitektur. Jeg opplever at prosjektet har fått mye goodwill. Jurymedlemmer som Terje Håkonsen og Karoline Frogner, har vært utrolig positive og profesjonelle, de har fulgt med og vært tett på prosjektet, sier hun.

Tirsdag forrige uke gikk fristen for å levere bidrag til konkurransen ut, konkurransen var åpen for alle, og i kveld, på Oslo City kåres altså vinnerne av konkurransen.

Programmet begynner klokken 18 sharp.


– Vær tidlig ute om du skal få med deg action. Kortfilmprogrammet begynner klokken. 18, oppfordrer en spent Haukås.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.