RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrengsykling har blitt «in» på Slemdal


Wilhelm Harlem slakker ikke ned på farten i det ulente terrenget.
Wilhelm Harlem slakker ikke ned på farten i det ulente terrenget. Foto: Foto: Knut Øydna
Etter påsken startet Heming opp en ny terrengsykkelklubb. Etter seks treninger er det allerede over 70 påmeldte barn og interessen er enorm.

SLEMDAL: – Det hele startet med at min sønn og hans vennegjeng ønsket å prøve terrengsykling. På kort tid var det flere som ønsket å være med, og så har det bare utvidet seg. Nå har vi et opplegg hvor alle fra 1. til 5. klasse på Heming kan være med helt gratis på en trening i uken, sier initiativtager Sven Kilander. 

LES OGSÅ: Sondre Kristiansen er klar for EM i terrengsykling

Ivrige barn

Han er selv en aktiv terrengsyklist, og har fått med seg andre terrengsyklister og frivillige foreldre som trenere. 

– Det er flott at det er flere som støtter opp om initiativet og vil være med å bidra. Vi er priviligerte som får muligheten til å trene barna. Det er artig å se den gleden og engasjementet som de viser på treningene. Noen barn er bare så utrolig ivrige og vi kan allerede se en voldsom progresjon fra første trening, sier Kilander. 

Bestevennene Wilhelm Harlem (9) og Aksel Kilander (8) har vært med siden oppstarten og er veldig fornøyd med tilbudet de har fått i Heming.

– Det har blitt veldig populært med terrengsykling og alle har lyst til å være med. Vi har blitt kjent med veldig mange nye og fått flere venner etter at vi begynte, sier Vilhelm.

Terrengsykkel er en krevende sport som tar tid å mestre, det har guttene fått erfare.

– Det er kult å sykle i terrenget og vi lærer noe nytt på hver trening. Det er utfordrende å sykle ned bakker fulle av stein og pinner, og det blir noen knall og fall inimellom, men vi synes det er kjempegøy, sier guttene. 

LES OGSÅ: Merete (66) er historisk sprek

Stor pågang

Sven Killander tror han vet hvorfor det har blitt så populært på kort tid.

– Vi har et stort idrettsmiljø her på Heming og jeg tror mange ser på terrengsykling som en fin aktivitet som det går an å kombinere med andre idretter. I tillegg er det veldig mange som driver med langrenn her, og terrengsykling inneholder elementer som er veldig overførbare med tanke på kondisjon og at vi er ute i marka.

– Vi har fått veldig god tilbakemelding fra foreldre som synes at dette er et bra tilbud. Vi bor rett ved marka og den muligheten må vi benytte. Jeg tror folk synes terrengsykling er en rå og spennende aktivitet, sier Kilander.

LES OGSÅ: Løp Grefsenkollen opp i brudekjole

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere