RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

INNHOLDSRIK: Forlagssjefene Jorunn Sandmark og Anne Gaathaug er stolte over den innholdsrike bokhøsten hos J.M. Stenersens Forlag og Kagge Forlag.
INNHOLDSRIK: Forlagssjefene Jorunn Sandmark og Anne Gaathaug er stolte over den innholdsrike bokhøsten hos J.M. Stenersens Forlag og Kagge Forlag. Foto: FOTO: TRINE DAHL-JOHANSEN

Terror, Fabian Stang og misbrukte au-pairer

Kriminalromaner, sybok, biografier om Fabian Stang og Toralv Maurstad, samt mat man blir pen av, er noe av bokhøsten til forlagene Kagge og J.M. Stenersens.

OSLO: Det er en svært variert høstliste de forlagene kunne presentere i dag.

Også bokhøsten har blitt påvirket av terrorhandlingene 22. juli.

– Bøker som allerede var planlagt leser man nå i et annet lys, sa forlagssjef Anne Gaathaug, og trakk blant annet fram boken «Vi må snakke om Kevin», en bok av den amerikanske forfatteren Lionel Shriver.

Den handler om hva som får en gutt til å myrde ni mennesker på skolen sin og nærmest virke fornøyd med det han har gjort.

Boken er også filmaktuell. Forlaget jobber i tillegg med to andre utgivelser som tar for seg hendelsene 22. juli fra ulike vinklinger.

Del på Facebook

Terror

VG-journalisten Tom Bakkeli kommer med thrilleren «Terrorjegerne». Der er hele den vestlige etterretning satt i alarmberedskap fordi man oppdager at organisasjonen Al-Qaida med sin nye leder er i ferd med å skaffe seg biologiske våpen som kan ta livet av titusener av mennesker.

Ny fra Lenth

En annen osloforfatter som er klar med ny roman er Lars Lenth fra Bestum. «Den norske pasienten» handler om grådige eiendomsspekulanter, misbrukte filippinske au-pairer, mord og fanteri, men også gryende kjærlighetshistorier.

Bjølsenbeboeren Ruben Eliassen kommer med «De som arver jorden», en bok der vi følger politispaneren Sean i hans søken etter rettferdighet i de mørkeste bakgatene i Oslo.

Bare Fabian

Byens egen ordfører er blir også å finne mellom to permer i høst. Heidi Pettersen har laget en biografi om Fabian Stang, som har fått tittelen «Bare Fabian».

– Det har blitt en ærlig og oppriktig fortelling om oppveksten med en superstjerne som mor, om broren Tommeliten som døde, om å ta ansvar tidlig og ikke minst om folks forventninger til hvem Fabian Stang skulle være, sa Gaathaug.

Her forteller ordføreren om depresjonen, papparollen og det å finne kjærligheten i voksen alder.

Raus Toralv

Denne høsten kan du også bli bedre kjent med Toralv Maurstad. I år fyller han 85 år og gir ut en svært personlig bok om sitt lange og innholdsrike liv både på og utenfor scenen.

– Vi kan love en raus forteller som ikke legger bånd på seg selv når de gode historiene skal formidles. Vi får bli med bak kulissene i et liv så rikt og fullt av eventyr, være seg blant teaterroller, familiemedlemmer, kulturpersonligheter, venner eller ekskjærester, røpet forlagssjefen.

Strålekameratene

Haakon Bull-Hansen fra Bislett er også bokaktuell. Han gir ut «Strålekameratene», hvor han beskriver hvordan det er å gå gjennom en brutal kreftbehandling.

Han ønsker å fortelle hvordan han og andre menn opplever det å bli alvorlig syk. I en verden preget av rosabloggere syntes han mannens versjon må få komme frem

Vakker bok

J.M. Stenersens Forlag har også flere osloforfattere på lista si. Nordstrandbeboer Svein Tindberg har skrevet tekst og Håkon Bleken har stått for illustrasjonene i det forlaget selv kaller en av årets vakreste bøker.

– Begge har jobbet mye med bibelske tekster og motiver. De er blant Norges mest respekterte og folkekjære kunstnere, og de sa ja med en gang, smilte forlagssjef Jorunn Sandsmark fornøyd.

Supermat

Hun kunne også fortelle om boka «Beautyfood – indre styrke, naturlig skjønnhet», som kommer denne høsten. Forfatterne er Trine Berge og Sara Chacko, begge fra Skøyen. Stikkord i boka er supermat, trening, avspenning og søvn.

Bare barnemat

Sandsmark spår at boka «Bare barnemat» vil skape debatt, blant annet fordi den tar for seg lavkarbodietter for barn. Noen av Norges ledende eksperter på ernæring for barn tar for seg riktig kosthold for gravide, ammende, barn og ungdom.

Del på Facebook

Sybok

J.M. Stenersens Forlag har også kastet seg på håndarbeidstrenden – sying. Mari Melilot fra St. Hanshaugen kommer i høst med «Syboka». Hun er ledende klesdesigner og driver egen syskole. I denne boka kan man lære å sy sine egne klær.

I tillegg til disse titlene gir de to forlagene ut en rekke nye bøker både for barn og voksne gjennom høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere