RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TESTET: Samsung i780.
TESTET: Samsung i780.

Test: Årets beste proffmobil

Samsung i780 er en av de mest komplette profftelefonene du får kjøpt i dag. Og det til en hyggelig pris.

AMOBIL.NO: Samsung i780 er en helstøpt proffmobil, og Samsung selv sparer ikke på kruttet når de omtaler telefonen som "den ultimate forretningspartneren". Vi drister oss til å si at produsenten jammen ikke er langt fra sannheten. i780 leverer nemlig i bøtter og spann.

LES OGSÅ: - DEN STØTTER JO IKKE LANGE NEGLER

Trykkfølsom skjerm og fulltastatur

Noe av det viktigste med en forretningstelefon er at du skal kunne jobbe effektivt. Den raskeste måten å skrive inn tekst på vil alltid være å bruke et vanlig fulltastatur, mens en trykkskjerm er en klar vinner når du skal sjekke kalenderen eller hoppe kjapt mellom forskjellige menyfunksjoner. i780 har begge deler, og er derfor et ypperlig arbeidsverktøy, enten du skal skrive e-post eller bruke planleggingsfunksjoner. Tastene er riktignok noe små, så har du store fingre bør prøve telefonen i en mobilforretning før du bestemmer deg. Telefonen også fått et berøringsfølsomt felt som styrer en musepeker på skjermen. Denne funksjonen merker du verdien av når du skal navigere i menyene med én hånd.

LES OGSÅ: PRØV IGJEN, HP!

Teknologi-fest

Samsung i780 har mer enn et praktisk ytre. Under skallet finner du nemlig alt av teknologi. Dersom du sender og mottar mye e-post med vedlegg, vil du sette pris på telefonens internettstøtte. Med både Edge, 3G og super-3G har du alltid tilgang til den høyeste hastigheten i mobilnettet, mens Wi-fi gjør det mulig å koble seg til trådløse nettverk der dette er tilgjengelig. Telefonen har også fått innebygd GPS-mottaker. Denne er av typen AGPS (assistert GPS), som betyr at den kan bruke mobilnettet i tillegg til GPS-satelitter for å hente posisjonen din raskere. Kort fortalt har i780 alt du kan forvente av en profftelefon i dag, og er helt på høyde med de mest avanserte modellene fra HTC og Nokia.

LES OGSÅ: PERFEKT FOR JOGGING

Windows Mobile

Operativsystemet i telefonen er Windows Mobile 6.0 Professional. Dette er en plattform som kan virke skremmende avansert ved første øyekast, og den kan nok ta litt tid å sette seg inn i. Når du først har lært deg hvordan saker og ting fungerer, vil du imidlertid sette stor pris på alle mulighetene systemet byr på. Når det kommer til innstillinger, muligheter for å skreddersy menyene og utvalg av nyttefunksjoner, er Windows Mobile sannsynligvis den mest gavmilde plattformen du kan velge. Og både e-postleseren, kalenderen og andre organiseringsprogrammer er både funksjonsrike og brukervennlige.

LES OGSÅ: VERDENS RÅESTE KLOKKEMOBIL?

Noen konkurrenter

i780 stiller i en klasse der det ikke er lett å finne jevngode alternativer. Dersom du vil ha et fulltastatur med større taster, og trenger større skjerm, er Nokia E90 en kandidat. Da må du til gjengjeld greie deg uten trykkfølsom skjerm, og E90 er også nesten dobbelt så stor og tung som I780. I tillegg koster den nærmere 2000 kroner mer. HTC Tytn II er også i samme klasse som Samsungs profftelefon, men koster en tusenlapp mer, og er både større og tyngre. Dersom du kan greie deg uten både fulltastatur og trykkskjerm, kan du få en Nokia N82 til omtrent samme pris som i780, og da får du i tillegg et av markedets beste mobilkameraer på kjøpet. Dersom det er trykkskjerm som gjelder, mens fulltastatur er mindre viktig, kan HTC Touch Cruise være verdt en nærmere titt.

LES OGSÅ: ENDELIG NORSK I IPHONE

Men alt i alt: Når det kommer til funksjoner, brukervennlighet og teknologi, er i780 en av de mest komplette profftelefonene du får kjøpt i dag, og den er også hyggelig priset. Dette er rett og slett nydelig arbeid av Samsung , og en soleklar anbefaling.

LES HELE TESTET AV SAMSUNG I780 PÅ AMOBIL.NO

LES OGSÅ: KOM IGANG MED DIN NYE TELEFON

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere