*Nettavisen* Nyheter.

Test: Årets dyreste møkkamobil

TESTET: Samsung P520 Armani.

Har du seks tusen kroner og ønsker å gå i luksusfella, så kjøp Samsung P520 Armani. Hvis ikke, bruk penga på noe annet.

Klikk på bildet for å forstørre.

FIN: Elegant design.

Klikk på bildet for å forstørre.

MP3: Brukervennlig mp3.

Klikk på bildet for å forstørre.

ET MARERITT: Adresseboka er ubrukelig.

Klikk på bildet for å forstørre.

ARME ARMANIMOBIL: Styr unna.

AMOBIL.NO: Samsung P520 Armani er et forsøk fra Samsung på å skape en suksess på linje med LGs Prada, HTC Touch og andre telefoner uten vanlig tastatur. At Armani retter seg mot moteinteresserte er det liten tvil om, så det er nok dyrere designtelefoner Armani i hovedsak konkurrerer med.

På enkelte områder lykkes også Samsung. Designen og utformingen av Armani er langt bedre enn både Prada og Touch.

Og Samsung har fått på plass til noen smarte løsninger de andre ikke har. Armani-mobilen skal også ha skryt for en veldig lyssterk og skarp skjerm, samt noen lekre og brukervennlige menyer. Også mp3-spilleren har fått en egen overhaling, noe som vi vil påstå gjør den til en av de mest brukervennlige mp3-spillerne på markedet.

Les også: Slik velger du rett mobilskjerm

Utover dette er det lite å hente som du ikke kan få på en telefon til en tredjedel av prisen. Er det derimot noe Armani-telefonen har flust med, så er dte svakheter som ikke burde eksistere på en såpass dyr telefon som dette..

Først er det viktig å trekke frem skjermen. Greit nok at er litt mer styr med berøringsfølsomme skjermer enn trykkfølsomme, men det skal vel ikke være nødvendig å gå løs på telefonen med blåselampe før den oppfatter hva du vil. Sånn kan det til tider virke, spesielt når du har trykket på det samme området førti ganger hvorpå telefonen arrogant skrur over i hvilemodus og du står rasende tilbake. Deretter kommer de tallrike ugjennomtenkte løsningene som finnes. Først og fremst gjelder dette nettleseren, som du knapt kan navigere med. Deretter kommer adresseboken, som er et mareritt å søke i. Så er det e-postleseren og kalenderen som ikke tilfredstiller de kravene mange har til telefoner i denne prisklassen. Og helt ærlig Samsung, hvor vanskelig er det å bygge inn en brukbar kalender? Spikeren i kisten er at Armani også kommer til kort teknologisk. 3G, HSDPA og WiFi er fremmedord på denne telefonen, det samme gjelder autofokus på kameraet og radio. Og maskinvaren er treg som en snegl.

Derfor er vår konklusjon entydig: Dersom ikke merkenavnet er livsviktig, finn deg en helt annen telefon! Alternativene av samme sort som Armani begynner å bli mange, og både LG Prada, Neonode N2, HTC Touch Dual og LG KU990 gir uhyre mye mer for pengene.

Les hele testen på Amobil.no
Les også: Mobilskolen viser deg hva de forskjellige funksjonene betyr for deg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag