RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TESTET: OCZ ATV Turbo 4 GB.
TESTET: OCZ ATV Turbo 4 GB.

Test: ATV-pinnen

Støtsikre minnepinner kledd i gummi har nærmest vært synonymt med Corsair Voyager. Nå kommer OCZ ATV. Den tåler en tur med Lars Monsen.

HARDWARE.NO: Corsairs Voyager-serie burde være kjent for de fleste. Flash Voyager vant vår samletest i 2005 samtidig som de med Flash Voyager GT noe senere gjorde livet enda surere for konkurrentene. Nå blir de altså utfordret på hjemmebane av OCZ. Minnepinner er ingen ny greie for OCZ, de har blant annet den utmerkede Rally2-serien på samvittigheten. Likevel, ATV-serien er noe nytt. Her har de kapslet minnepinnen inn i et tykt lag med gummi. Forkortelsen ATV kan stå for mye rart, men vi blir ikke forundret om det er ment å skape en kobling mot "All-terrain vehicle". ATV-ene kommer frem der andre biler må gi tapt. Det samme gjelder kanskje OCZ ATV Turbo?

Med OCZ ATV Turbo gjør ihvertfall OCZ en meget solid debut på markedet for friluftsminnepinner. Den ser barsk ut, er vanntett og tåler litt av hvert. Ytelsen er det ikke noe å utsette på. ATV Turbo er kjapp både på skriving og lesing. Den eneste gangen ATV Turbo står litt tilbake for Flash Voyager GT er under skriving av småfiler under den manuelle testen. Prismessig er det noe usikkert hvor ATV Turbo havner. Standardversjonen koster omlag 500 kroner i 4 GB-utgave. For denne prisen får man Flash Voyager i GT-versjonen. Standardversjonen av Flash Voyager koster rett over 200 kroner. Dermed kan det se ut som at ATV Turbo blir vel dyr i forhold til Flash Voyager, selv om det ikke akkurat er enorme forskjeller og store summer ute og går. Alt i alt absolutt en minnepinne vi kan gå god for.

Sjekk hvordan vi målte ytelsene på Hardware.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere