Test av 3D-TV-er

Ventetida er over. 3D-TV-ene er her. Vi har testet fire modeller.

AUDIOVISUELT.NO: I flere år har "eksperter" tråkket i salaten og uttalt at "dette blir året for 3D". Men det er først i år at 3D virkelig har gjort sitt inntog i stuene.

Vi har testet fire aktuelle 3D-TV-er.

Se video og les hele testen på Audiovisuelt.no

Alle TV-ene i denne testen er meget gode, de er alle en form for terningkast 5, i sterk eller svak grad. Men, som alltid, noen merker seg spesielt godt ut.

Størst er best

På topplasseringen må vi rett og slett sette testens største og dyreste kandidat. Med sine 50 plasma-tommer er Panasonic TX-P50VT20 uten tvil testens beste modell. Den er riktig nok fryktelig dyr, 24.000 kroner.

Men ingen av de andre modellene i denne testen kan skilte med en så god 3D-effekt, eller et så godt sortnivå.

Bildekvaliteten er enorm, men det koster dessverre å være kar.

Lekkerbisken

Selv on nestemann på lista er "andreplassen", ser vi på LG 47LX9500 som et mer folkelig valg.

TV-en er uten tvil et pent skue, men den er ikke dum og deilig.

Bildekvaliteten og det dynamiske samspillet er veldig godt over hele fjøla, noe som også gjelder sortnivået. Enheten er også generelt sett veldig lyssterk, noe som kommer godt med når du benytter 3D-briller. Den koster noen tusenlapper mindre enn førsteplassen, 22.000 kroner.

God 3D-effekt

På den følgende plasseringen,velger vi å sette Samsung UE46C7705. Den er fargesprakende, har et godt sortnivå og viser gode hvittoner. Samtidig ser vi på 3D-effekten som veldig god. Den er noe lys, men fargespillet ser ikke ut til å ha blitt påvirket spesielt mye av dette. Skjermen koster rundt 18.500 kroner (16.000) med to 3D-briller som kjøpes separat.

Vi deler andreplassen mellom LG og Samsung, rett og slett fordi vi ser på disse kandidatene som folkelige valg.

LG har bedre kvalitet, Samsung er billigere.

Best i 2D

Sist ut i det store lyset blir Sonys KDL-40HX800. Skjermen leveres hverken med synkroniseringsenhet eller briller, og legger vi dette på prisen snakker vi fort om 18.000 kroner (16.000). Allerede her kan vi si at du like gjerne kan velge Samsung-modellen fremfor Sony, ene og alene fordi 3D-effekten er langt bedre på førstnevnte.

Det skal derimot ikke stikkes under en stol at Sony gjør det meget godt på alle 2D-punkter, dynamiske farger, sylskarpe overganger og meget godt sortnivå.

Prisene vil synke

Som alt innen for teknologisektoren er det nye dyrt ved lansering, og så fort masseproduksjonen får opp farten vil prisene forhåpentlighvis synke. Hvor fort og når dette skjer aner vi rett og slett ikke.

Det vi har lært i dag er helt klart at markedet og produsentene har gjort mye riktig. De har satset på en teknologi som fungerer godt, og det kan se ut til at ballen for gode 3D-filmer nå hviler på filmskaperne. Vi ser også at 3D-effekten virkelig er tydelig først når skjermen er over 40" tommer.

3D på alle TV-er

Vi håper og regner med at funksjonen "3D" er noe som vil integreres i alle TV-er på markedet i de kommende årene. At dette blir en like naturlig funksjon eller merkelapp som "HD-ready" var vært den siste tiden, er akkurat det som vil gjøre dette til et fungerende konsept.

Les også: Her erårets EISA-vinnere

Les også: Blu-ray skiver med høyere kapasitet

Les også: Fargerik fantasihyllest

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag