RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Billig go'lyd


TESTET: Cowon iAudio U5
TESTET: Cowon iAudio U5
Cowon Iaudio U5 kan ikke mye, men god lyd har den.

AMOBIL.NO: Koreanske Cowon har lang fartstid i mp3-markedet, og har i senere tid hatt suksess med iAudio D2. Etter en heller stille periode har produsenten nå lansert Iaudio U5, som skal konkurrere direkte mot Apples kassasuksess Ipod Nano.

Bra radio

Totalt sett har Cowon skrudd sammen en helt grei, men på grensen til kjedelig mp3-spiller med U5. Designet er nøytralt og slankt, men særlig eksklusivt føles det ikke. Dette inntrykket forsterkes ytterligere av billige detaljer som løse lokk og brytere. Brukervennligheten er også godkjent, men ikke imponerende. Menyene blir tidvis litt for enkle, og du kan komme til å savne mer avanserte valgmuligheter. U5 kan ikke by på noe vell av funksjoner, men det lille den kan, kan den godt. For den innebygde FM-radioen og diktafonen leverer som de skal.

Vanskelige menyer

Menyene kan være for lite avanserte for noen dette skyldes delvis av at Cowon har valgt å droppe en valg-tast, slik at du ikke kan høyreklikke for aktuelle alternativer. Under innstillingene har du derimot gode muligheter for å tilpasse spilleren etter egne preferanser. Det finnes heller ingen dedikert tilbaketast, slik at det kan variere hva du må trykke på for å bla tilbake i menyene. Dette kan være forvirrende. Fargeskjermen er lavoppløst og enkel, men er både kontrastrik og lyssterk, og fungerer greit til sitt formål.

Sterkeste kjøpargument

Det er imidlertid lyden som er det sterkeste kjøpsargumentet for U5. Mye takket være spillerens kraftige forsterkere, er lyden blant klassens beste.

U5 er utstyrt med equalizer, slik at du selv kan finjustere lydbildet på de forskjellige båndene eller velge blant 7 forhåndsinnstillinger. Ut av esken er lydbildet svært krydret, og du kan med fordel omjustere litt for en bedre opplevelse.

Tøff klasse

U5 stiller i en svært hard klasse. Den konkurrerer med spillere som iPod Nano, som leverer bedre skjerm og menyer, og flere funksjoner deriblant foto- og videovisning. iPod Nano leverer imidlertid dårligere lyd i tillegg til å være priset noe høyere enn U5.

Creative Zen er også en tøff konkurrent som stiller med romslig skjerm, foto- og videovisning og utvidbart minne for å nevne noe. I tillegg er den nokså likt priset U5. Lydmessig når den likevel ikke helt opp til testspilleren.

På lik linje stiller også Sonys S600-serie, Samsung T10 og iRiver E100, som alle er bedre spesifiserte spillere om enn med en litt stivere pris. Sandisks nylanserte Fuze er ut i fra spesifikasjonene også mer allsidig, og den har i tillegg en markant lavere pris. U5 har som intensjon å være en back-to-basic-spiller, og om lydkvalitet er en viktig faktor for deg er spilleren verd å ta med i vurderingen. Imidlertid finnes det en del detaljer å plukke på. Totalt sett føler vi at U5 er relativt konkurransedyktig priset, funksjoner og konkurrenter tatt i betraktning. På den andre siden: Verdsetter du tilleggsfunksjonalitet finnes det flere langt bedre valg der ute.

Les hele testen av Cowon iAudio U5 på Amobil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere