RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Dårlig etterligning


TESTET: Asus M51sr,
TESTET: Asus M51sr,
Asus M51sr har dårlig batteri, klønete tilkoblingsmuligheter og en museflate som utgjør et konstant irritasjonsmoment

HARDWARE.NO: Designet på Asus M51sr er så og si en ren blåkopi av HP Pavilion og spesifikasjonsmessig er det ikke så mye å juble for. Spesifikasjonene er ikke dårlige, men de er heller ikke eksepsjonelt gode, selv om man tar prisen med i betraktningen.

LES OGSÅ: RASK OG RIMELIG 14-TOMMER

Skjermen har en grei oppløsning på 1440x900 (WXGA+), men vi foretrekker dog en enda litt høyere oppløsning på 15,4-tommere. Uansett er dette bedre enn 1280x800 som de aller fleste maskinene har. Lysstyrken målte vi til litt under 200 cd/m2, noe som er noe under gjennomsnittet. Kontrasten og sortnivået reparerer heldigvis for den lavere lysstyrken. Fargegjengivelsen er også god, så lenge man holder seg langt unna Splendid-funksjonen. Høyttalerne er plassert over tastaturet under metallgrillen. Lyden er ikke allverdens. Den er noe innesluttet og mangler alt av de dypere tonene. Mellomtonen er også alt for fremtreden noe som gir en uheldig lyd, og spesielt stemmer blir unormale.

LES OGSÅ: BLU-RAY FOR PC-EN

Maskinen gir også fra seg noe støy. Frekvensen er noe irriterende da den har et merkbart hopp rundt 1500 Hz. Denne tonen høres godt og gjør at støynivået virker høyere enn det egentlig er. Totalt sett er maskinen rolig under lett bruk. Varmeutviklingen er så som så. Men høyre håndleddstøtte blir forholdsvis varm, vi er ikke helt sikre på hvilke komponenter som er plassert her, men vi antar at skjermkortet ligger i nærheten. Maskinvaren er noe beskjeden i forhold til de andre i oversikten. Spesielt er det skjermkortet som gjør at maskinen både er tregere og utvikler mindre varme enn enkelte av de andre i denne oversikten. Batteriet er mildt sagt dårlig på M51sr. To timer er ikke noe å hoppe i taket for, spesielt ikke når det finnes mange konkurrenter med både bedre batteri og bedre skjermkort i den samme prisklassen.

LES OGSÅ: RIMELIG LETTVEKTER

De gode sidene til denne maskinen er at den har godt med tilkoblingsmuligheter, et numerisk tastatur og en diger musflate. Men disse tingene blir også maskinens negative sider. Musflaten er nemlig såpass dårlig plassert at den omtrent vil være konstant i veien om man skriver på maskinen. Alle tilkoblingsmulighetene er plassert enten foran eller på høyresiden av maskinen, som etter vår mening er svært uheldig. Høyresiden ønsker man gjerne så fri som overhodet mulig for å kunne bruke en ekstern mus. Og om man bruker maskinen som en ren bærbar, er det svært uheldig å være avhengig av tilkoblingsporter foran på maskinen, da man ikke får tak i dem om man har maskinen i fanget.

LES OGSÅ: - WINDOWS 7 KOMMER NESTE ÅR

Skjermen er da nesten det eneste punktet som gjør maskinen mer interessant enn for eksempel HPs Pavilion-modeller. Oppløsningen på 1440x900 er en god del bedre enn de vanlige 1280x800. Kontrasten og fargegjengivelsen på skjermen er også god, og det roterbare webkameraet er sikkert kjent for mange. Totalt sett synes vi ikke at Asus har truffet spesielt godt med denne maskinen. Ikke bare er utseendet det samme som HPs maskiner har hatt de siste par årene, men den klønete plasseringen av tilkoblingsmulighetene, og ikke minst plasseringen av musflaten opp mot tastaturet, er et konstant irritasjonsmoment.

LES HELE TESTEN PÅ HARDWARE.NO

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere