RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Denne tåler juling


TESTET: Samsung M110
TESTET: Samsung M110
Samsung M110 tåler virkelig en trøkk. Bare så synd at menyen og skjermen ikke har tålt tidens tann.

AMOBIL.NO: Mobilprodusentene har igjen begynt å lage telefoner som tåler en trøkk. Sist ut er Samsung, med modellen M110, som skal tåle både vann og bank. Det er ingen tvil om at denne telefonen tåler mer enn telefoner flest. Den har et deksel i gummi og hardplast, og en skjerm som er senket noe lenger inn i telefonen enn vanlig. Under testperioden slang vi telefonen av og til veggimellom, uten at den tok synlig skade av det. Faktisk måtte vi slippe den rett i fortauet fra fire meters høyde før den sa takk for seg. Det vil si - skjermen sprakk, men telefonen fungerte fortsatt. Telefonen overlever også vannsprut og bruk i regnvær, så dette er en telefon for fjellturer eller arbeid utendørs.

LES OGSÅ: IPHONE-PRISENE STUPER

Bra batterilevetid

Tastene er godt markerte, noe som gjør at også du med store tomer kan bruke telefonen. Den fungerer videre greit til SMS. Vi liker også at telefonen har god batterilevetid. Under testperioden ladet vi ikke telefonen mer enn én gang på en uke.
M110 har Bluetooth, slik at du kan bruke trådløst håndfri. Den har også FM-radio, og et kamera som tar helt OK bilder.

LES OGSÅ: SE SAMSUNGS NYE FLAGGSKIP

Gammelt innhold

Dessverre har Samsung vært i arkivet og funnet frem menysystemet de brukte i 2004, noe som gjør telefonen litt tungvint å bruke. Samsung var også på overskuddslageret og fant en knøttliten skjerm fra samme æra. Skjermen er uskarp og blass, så den egner seg ikke til bildetitting. M110 er dessuten så treg at wap-leseren i praksis er ubrukelig, og muligheten for å installere ekstraprogrammer er svært begrenset.

LES OGSÅ: UNGE MEST UTSATT FOR MOBILREKLAME

Håndverker-telefonen

Til tross for svakhetene er M110 en telefon det er lett å like. Den tåler mye, har kamera, radio og mulighet for trådløs håndfri. Og trenger du egentlig mer på en telefon som skal være med steder hvor den er utsatt for fukt, støv og slag? M110 har to konkurrenter. Sonim XP1 har færre funksjoner enn M110 og er over dobbelt så dyr. Den tåler imidlertid mye mer juling. Nokia 5500 Sport er et annet alternativ, men den tåler ikke så fryktelig mye. Til gjengjeld har den mange av de funksjonene både M110 og XP1 mangler. Er du i målgruppen, er M110 et billig og godt valg. Trenger du derimot ikke en telefon som tåler juling er det bare å styre unna. Du får nemlig bedre telefoner til samme pris som M110.

LES HELE TESTEN AV SAMSUNG M110 PÅ AMOBIL.NO

LES OGSÅ: SUVEREN GPS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere