*Nettavisen* Nyheter.

Test: Digg design

TESTET: Nokia 6600 Fold

6600 Fold har flere morsomme designløsninger.

Klikk på bildet for å forstørre.

6600 Fold åpner seg selv når du trykker på en åpnetast.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tastene til 6600 Fold er flate, men gode å skrive på

Klikk på bildet for å forstørre.

Fold ser bra ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kameraet er ikke bra.

AMOBIL.NO: Nokia 6600 Fold er en telefon med fokus på design. Den er liten og stilfull, med speilblank overflate og noen elementer i metall.

Har vi testet din telefon? Sjekk på Amobil.no

Åpner seg selv

En egen utløsertast på siden av telefonen gjør at den spretter opp av seg selv. At du i tillegg kan dunke to ganger i fronten av telefonen for å få klokkeslettet til å lyse gjennom den blanke overflaten, gjør at telefonen også føles stilfull og litt eksklusiv.

Åpnemekanismen er imidlertid litt knotete å bruke. At telefonen er så liten, gjør at den lett spretter ut av hendene dine, og holder du telefonen skikkelig blokkerer du for åpnemekanismen.

Den blanke overflaten blir lett utsatt for riper, så vel som at den tiltrekker seg fingermerker. Telefonen føles dessuten litt billig og gir fra seg knirkelyder som trekker ned kvalitetsfølelsen.

Tastene er enkle å skrive med, men den mye brukte bekreft-tasten i midten av nagvigasjonstasten kan være litt vanskelig å treffe.

Telefonen har god lyd under samtaler, og batterilevetiden er nokså godkjent med sine fire timer taletid.

Du kan lade batteriet enten med en vanlig Nokia-lader eller USB-kabel til PC-en. Begge disse følger med i pakken.

Les også: Feiende flott fra Nokia

Enkel telefon

6600 Fold er ingen avansert telefon. Grensesnittet er S40, i likhet med de fleste enkle Nokia-telefoner. Dette menysystemet er enkelt i bruk, og går raskt å sette seg inn i.

I 6600 Fold finner du også en enkel form for fleroppgavekjøring, helt greie planleggingsfunksjoner og enkle synkroniseringsmuligheter, som litt mer erfarne brukere vil sette pris på.

Telefonen har 3G og Edge, slik at du får gode hastigheter når du surfer på internett med mobilen. Super-3G har den imidlertid ikke, noe som gjør at det går litt i tregeste laget når du kobler PC-en til mobilen for å surfe på internett.

Dårlig kamera

Kameraet i 6600 Fold tar greie nok bilder til å se på mobilskjermen eller for å sende til venner via MMS. Men så snart du overfører bildene til PC-en, merker du at bildekvaliteten er dårlig. Detaljer i bildene blir utvisket, og resultatet er ganske dårlig. Videofunksjonen er på sin side ganske bra, med høy oppløsning og god kvalitet i dagslys.

Skjermen til 6600 Fold er for liten til å se på lengre videoer, men fungerer greit til videosnutter. MP3-spilleren er imidlertid et lyspunkt, og lydkvaliteten er bra både i de medfølgende ørepluggene og om du kobler til et bedre hodesett.

Det finnes en rekke alternativer i samme prisklasse, og mange av de gir mer for pengene. Sony Ericsson W595 er et godt alternativ om du bryr deg mest om musikk. Nokia 6210 Navigator er et godt alternativ om du trenger flere funksjoner.

Les vår test av Sony Ericsson W595
Les vår test av Nokia 6210 Navigator

Nokia 6600 Slide kan være et godt alternativ om du vil ha bedre byggekvalitet og mindre plastikkfølelse.

Her kan du lese vår test av Nokia 6600 Slide

Les hele testen av Nokia 6600 Fold på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag