*Nettavisen* Nyheter.

Test: Et deilig unntak

TESTET: Nokia 3500 Classic.

Denne mobile julegaven koster bare litt over tusenlappen - men anbefales!

Klikk på bildet for å forstørre.

SVAK: Skjermen er lysskarp, men teknisk svak. Foto: Unspecified

Klikk på bildet for å forstørre.

 

AMOBIL.NO: Det er sjelden vi anbefaler telefoner til under 1500 kroner. Dette har sine helt klare grunner, som at telefoner i denne prisklassen ofte er kuttet til beinet i funksjoner og kvalitet for å holde prisen lav. Derfor er det ekstra deilig å holde et unntak i hånden.

Nokia 3500 Classic er et mønsterstykke i hvordan en skal lage en billig telefon både flott og funksjonell. Med grei batterilevetid, svært gode taster, raske og forståelige menyer, "alt" av musikkmuligheter og en solid pakke med funksjoner er telefonen noe av det mest solide vi har sett i denne prisklassen. Og når attpåtil kameraet er et av de bedre i denne prisklassen, telefonen er godt bygget og du får alt dette for en tusenlapp, så er det liten tvil om at Nokia har truffet blink.

Selvfølgelig finnes det enkelte minus også. En svak skjerm med lav oppløsning, mangel på minnekort og 3G drar ned. Men selv om dette hindrer 3500 Classic fra i å dra hjem med full pott kan det vanskelig tenkes at prisen hadde vært den samme dersom Nokia ikke hadde ofret disse tre.

Men er du ute etter noenlunde det 3500 Classic har å by på, finnes det også flust med alternativer. Få av dem er like gjennomført som 3500 Classic, men går du for eksempel noen hundre kroner opp i pris kan du raske med deg en Nokia 6151 - med 3G, men med dårligere kamera. Nokia 6131 er også svært lik 3500 Classic, men har dårligere kamera og annet design. Hvis du derimot vil ha bedre skjerm, kamera og medfølgende minnekort, er Sony Ericsson K550i verdt en titt. Alternativt kan du også sjekke ut Chess X-one. Denne har både 3G, 1GB minne og koster knappe 700 kroner med Chess-abonnement. Hvis derimot 3500 Classic dekker dine behov, anbefaler vi den sterkt. Dersom du kan leve med en liten skjerm og uten 3G, vel og merke.

Les hele testen på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.