RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Flaggskip skuffer


TESTET: Sony Ericsson W980i
TESTET: Sony Ericsson W980i
Dette er flaggskipet i Walkman-serien. Da er det skuffende at musikkspilleren er høyst middelmådig.

AMOBIL.NO: For å ta det viktigste først: Sony Ericsson W980i er ingen dårlig telefon. Tvert imot, den er god å bruke med gode taster og skarp skjerm. Batteriet har også brukbar levetid, og den er god å snakke i.

Den tynges dessverre av store forhåpninger som ikke helt innfris. Med en fet prislapp, lovnader fra Sony Ericsson om at dette skal gi den "beste lydopplevelsen" samt et digert internminne på 8 GB forventer vi en rå Walkman-telefon.

Les hele testen på Amobil.no

Bevares, det er en god musikktelefon, men lydkvaliteten er langt fra revolusjonerende, utgang for minijack mangler, og tilbehøret står heller ikke i stil med prislappen. Wow-effekten som en slik telefon bør lokke frem, uteblir med andre ord.

Det er imidlertid ikke noe å si på spekteret av musikk-funksjoner. Her finner du både radio og radiosender, Track ID, Sensme og Shake-kontroll.

Knotete kamera

Kameraet har god oppløsning, men bildene blir dessverre ikke spesielt skarpe. I tillegg er kameralinsen idiotisk plassert, akkurat der hvor du normalt holder fingeren.

Selv om W980i ikke er noen fullblods profftelefon, kan den allikevel hjelpe deg med endel dagligdagse gjøremål. Den har blant annet støtte for Exchange, slik at det er stor sannsynlighet for at du kan koble deg til bedriftens e-postsystem.

Nedlasting av e-post samt nettsurfing foregår med god hastighet takket være støtten for Super-3G.

Den innebygde bevegelsessensoren brukes ikke bare til å styre musikkspilleren og rotere skjermen, W980i har også innebygget skritteller. Denne kan du legge i bakgrunnen på startskjermen, slik at du hele tiden har kontroll på hvor mange skritt du går.

For spesielt interesserte

Tidligere Walkmanmodeller i samme prisklasse har ikke slått an hos et bredt publikum, og vi tror dessverre W980i vil lide samme skjebne.

Ser du bort fra prisen og kan klare deg med en helt grei mp3-spiller som har plass til drøssevis av sanger, er W980i derimot ikke så dum.

Vi ville heller brukt pengene på for eksempel Sony Ericssons egen W760i. Den mangler radiosenderen til W980i, men har til gjengjeld GPS. Ikke minst er den hakket billigere og blir dermed et bedre kjøp.

Les testen av Sony Ericssons W760i

Her finner du alle våre mobiltester

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere