*Nettavisen* Nyheter.

Test: Fullastet med funksjoner

TESTET: Nokia E71

E71 er verdens minste telefon med fullt tastatur og har funksjoner og muligheter nok til at selv de mest kravstore bør bli fornøyd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nokia E71 - med fullt tastatur.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skjermbildet er knivskarpt.

Klikk på bildet for å forstørre.

God spillstøtte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Litt små taster.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dårlig kamera.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingen tykk sak.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

AMOBIL.NO: Nokia E71 har mye å leve opp til. Som den første skikkelige oppfølgeren til Nokia E61i er det ikke bare tidligere brukere som står kravstore og venter. Brukere av Blackberry og andre avanserte proffmodeller vil nok også ofre E71 et øyekast.

Les testen av Nokia E61i

Sett fra spesifikasjonene og utseendet på telefonen er det lett å si at Nokia har lykkes. E71 er verdens minste telefon med fullt tastatur og har funksjoner og muligheter nok til at selv de mest kravstore bør bli fornøyd.

Har faktisk alt

Spesielt spesifikasjonslisten imponerer. E71 har alt som finnes av teknologi. I tillegg til alt av netteknologier har den GPS og støtter trådløst internett. Bluetooth med støtte for trådløst musikkhodesett er også på plass.

En annen fordel med E71 er alle oppgraderingene du har fått i menyene. Både kalenderen og adresseboken har fått en oppfriskning, og telefonen sjekker alt du skriver på skrivebordet opp mot adresseboken.

Masse funksjoner

Dette kommer sammen med et lass av nyttefunksjoner. Telefonen støtter også tredjeparts programvare, dersom du skulle savne noe.

E71 kan også fungere godt som morotelefon. Den har både MP3-spiller, radio og god spillstøtte, og leveres med et rimelig sløyt bilspill i 3D som understreker dette.

Les også mobiltesten: Denne kan du sprute på

Tastene noe små

Designet til E71 tar litt tid å venne seg til. Riktignok har Nokia fått telefonen ned i en størrelse tilsvarende den på de fleste andre telefoner. Men telefonen er fortsatt litt bred og det fulle qwerty-tastaturet er uvant.

Vi må erkjenne at tastene er i minste laget, og det å skrive større tekster er lite aktuelt. Til tross for at Nokia har buet tastene for å skille dem bedre, blir det for trangt.

Svakt kamera

Kameraet lever heller ikke opp til forventningene. En ting er at Nokia har rotet med brukervennligheten slik at du må lete etter autofokus. Én annen ting er at kvaliteten på bildene, og da spesielt fargene, på ingen måte er noe særlig bra.

Vi syns heller ikke lyden i musikkspilleren er noe særlig å rope hurra for, ihvertfall ikke med de medfølgende ørepluggene.

Les også GPS-testen: Ut på tur. aldri sur

Tvers gjennom solid

Men med unntak av noen veldig få feilskjær så er E71 en tvers gjennom solid, godt bygget profftelefon som mange vil finne perfekt for sitt bruk.

Dersom du kan leve med taster som er i minste laget, og ikke bryr deg om kameraet.

Skal du ha et komplett tastatur for hånden står ikke akkurat alternativene til E71 i kø. Nokias egen E90 har et bedre tastatur og like mye teknologi. Men da snakker vi om en krysning mellom mobil og bærbar datamaskin som få vil ha med seg.

Les testen av Nokia E90 Communicator

HTC S730 er et annet alternativ, samt RIMs Blackberry-telefoner generelt. I tillegg er det to godbiter i horisonten: HTC Touch Pro og Sony Ericsson Xperia X1, som fokuserer mye på multimedia, men også har fullt tastatur.

Samsung i780 er imidlertid E71s verste utfordrer, og er vår fortsatt vår ubestridte ener blant profftelefoner i dag.

LES HELE TESTEN PÅ AMOBIL.NO

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.