Gå til sidens hovedinnhold

Test: God weekend

Opplevelsen av å kjøre weekendcruiseren Nordkapp Vitesse 850 kan best sammenlignes med å sitte bak rattet i en elegant coupémodell fra et eksklusivt bilmerke.

KLIKK.NO/MOTOR/BÅT: Den kjennes sportslig, men ikke på en outrert eller ubehagelig måte. Samtidig har den komfort.

Ikke av den typen som kan tilskrives helt bestemte egenskaper, men som kommer fra kvalitetselementer på flere nivåer og som gir en totalopplevelse med velvære i sentrum.

Coupéfølelsen kommer også når du betrakter båtens linjer. Den lave profilen med den langtrukne vindskjermen underbygger det elegante hovedtemaet, noe som følges opp av fine detaljer og moderat effektbruk.

Stemningen fortsetter i cockpit og kabin, der løsningene tydelig er inspirert av moderne møbel- og interiørdesign. Enkle linjer kombinert med pen materialbruk i treverk og stoff gir et sobert inntrykk.

Her finner du flere båttester

God i sjøen

Toppfarten på 37 knop er ikke noe hovedpoeng i en voksen weekendcruiser som Nordkapp Vitesse 850. Det er viktigere at den har en god cruisingfart og et skrog som gjør at du kan holde den selv om ikke vannet er flatt.

Vi kjørte Nordkapp Vitesse 850 i urolig og krapp sjø på 0,5 til en meter, og da er det ikke noen stor utfordring å kjøre opp mot toppfart. Den oppfører seg stabilt når du provoserer, og har tyngde og skrogvinkel nok til at selv rampestreker bak rattet belønnes med myke landinger.

Den legger seg merkbart ned mot vinden, og dermed er trimplan (12 900 kroner) en forutsetning for å kunne balansere skroget korrekt under varierende vind- og bølgeforhold.

Her finner du flere Nordkapp-tester

Trives bak rattet

Førerplassen bidrar til at du trives bak rattet. Gråfargen rundt instrumenter og frontrute gjør at du ikke blir blendet i sterkt solskinn, og at du slipper reflekser som hindrer utsyn gjennom vindskjermen.

Stolen med vippepute holder grei kvalitet, og selv om vindskjermen er lav, gir den brukbar sikt og vindbeskyttelse.

Enkle måltider

Den store L-formede sofagruppen har såpass mye plass at den rommer de syv gjestene du kan ha om bord i tillegg til føreren. I alle fall hvis en eller to setter seg på den delen som også fungerer som passasjersete i fartsretningen.

På samme side, mellom sete og nedgang til kabinen, er det en slank bysse med kjøleskap, vask og en liten koketopp. Nok til at du kan tilberede enkle måltider på de kortere overnattingsturene Nordkapp Vitesse 850 er beregnet for.

Ikke fancy

Nordkapp Vitesse 850 er en stilig og velfungerende weekendcruiser. Den har kanskje ikke fancy skrevet med store bokstaver som en del av de mer profilerte konkurrentene, men straks du kommer om bord, kjenner du at Nordkapp klarer å trykke på de rette 1,3-millionersknappene.

For med en D4-300 og det viktigste utstyret, er prisen det viktigste ankepunktet i en ellers meget vellykket båt.

Les hele testen av Nordkapp Vitesse 850 på Klikk.no/motor/båt

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene