RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Innebygd fotoboksvarsling


TESTET: Garmin Nüvi 760
TESTET: Garmin Nüvi 760
Garmins nye GPS finner lett fram for deg på bilferien og har fotoboksvarsling. Men glem håndfrifunksjonen.

AMOBIL.NO: Garmin Nüvi 760 skal være alt du trenger til bilferien din i sommer. Den både viser deg veien, fungerer som håndfri, spiller musikk, regner om valuta og gir serverer deg de glosene du trenger i de mest brukte europeiske språkene. Den er en liten og nett GPS som har en stor og god skjerm. Det er enkelt å følge anvisningene, blant annet på grunn av svært gode stemmeanvisninger. Menyene er basert på store ikoner som er lett å trykke uten å vie GPS-en all oppmerksomhet mens du står i lyskrysset. Den store skjermen bidrar også til god oversikt. Innebygd i GPS-en finner du kart for Europa, og bilferien må dermed strekke seg langt før du trenger å kjøpe nye kart.

En av de minste

Nüvi 760 er en av de minste bilnavigasjonssystemene vi har testet. GPS-en er tynn, og Garmin har utnyttet plassen godt ved å fylle fremsiden av enheten med en stor trykkskjerm. Vekten er på 190 gram, noe som er ganske lite om vi tar den store skjermen og de mange funksjonene i betrakning. Det at laderen kobles til stativet, og ikke selve GPS-en, setter vi stor pris på. Det gjør at det er enklere å ta GPS-en ut av bilen eller gjemme den i hanskerommet.

Elendig håndfri

Nüvi 760 er god på primærfunksjonen, navigering, men skuffer imidlertid noe på andre felt. Nüvi 760 har innebygd håndfrifunksjon. GPS-en kan nemlig kobles til mobilen din via Bluetooth, og fungerer på denne måten som en høyttaler og mikrofon til mobilen. Håndfrien fungerer imidlertid bare på spesifikasjonslisten. I praksis er det nemlig svært vanskelig å føre mobilsamtaler med håndfrifunksjonen. Lyden er nemlig elendig både hos deg og hos motparten. Hos motparten høres lyden flat, innesperret og unaturlig ut, og ofte fikk motparten problemer med å høre hva vi sa. I vår ende ble lyden fra motparten svært skarp og uklar, spesielt på høyt volum. Dette fører til at vi ofte heller brukte telefonen på vanlig måte. Det er fullt mulig å koble GPS-en til bilens stereoanlegg, noe som selvsagt gir bedre lyd. Du kan ikke lese eller skrive tekstmeldinger på enheten. En minnekortleser og en radiosender sørger for at du kan bruke GPS-en til å spille musikk. Men A2DP-støtte er ikke på plass.

Innebygd fotoboksvarsling

Når du nærmer deg en fotoboks, varsler Nüvi 760 om dette. Dersom du kjører fortere enn fartsgrensa sier GPS-en også ekstra ifra om dette, slik at du skal være sikker på å slippe å se det upopulære røde blinket. GPS-en virker godt oppdatert på fotobokser, og har selv de nyeste lagt inn. Du kan også oppdatere enheten med nye fotobokser på Garmins nettsider. Du bør likevel være obs på at GPS-en kan være utdatert, både i forhold til fotoboksenes beliggenhet og fartsgrenser. Når du kjører i tunneler bør du også være obs på at GPS-en ikke vet hvor du befinner deg, og kan feile med varslingen av trafikkontrollene. Du kan altså ikke stole helt og fullt på fotoboksvarslingen, men kan være en kjekk indikasjon på at speedometeret trenger litt ekstra oppmerksomhet.

Gode alternativer

Dersom du trenger flere og bedre underholdningsfunksjoner samt en bedre håndfri, bør du ta en titt på TomTom Go 720 eller storebroren Go 920 som i tillegg har fått en medfølgende fjernkontroll for passasjerene i baksetet. Det koster imidlertid over tusenlappen ekstra for Go 720, og enda noen hundrelapper ekstra for Go 920. Dersom du vil ha en superavansert GPS, krever ikke Panasonic noe mer enn 4000 kroner for GP50 som har en mye større skjerm.

Les hele testen på Amobil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere