*Nettavisen* Nyheter.

Test: Knallsterk 26-tommer

Viewsonic har virkelig skutt gullfuglen med sin nye 26-tommer.

HARDWARE.NO: Forskere har bevist at man jobbet bedre med en stor skjerm, fremfor en av mindre størrelse.

Nøyaktig hvor grensen til en "stor skjerm" går er ikke spesifisert, men det finnes nok av grunner til å ta en nærmere kikk på Viewsonic nye 26-tommer store skjerm. Responstid på 2 ms, en lysstyrke på 400 cd/m2 og muligheten til å rotere skjermen innenfor alle tenkelige vinkler, er bare noen av godbitene.

Les også testen: En fryd for øyet

Knallsterke bilder

For med knallsterke bilder, lav responstid, gode innstillingsmuligheter viser Viewsonic virkelig hva de er gode for. VP2650wb egner seg meget godt for spilleren, og med mulighet for 90 graders rotasjon er den også et godt alternativt for aksjemegleren.

Skjermen gir deg knallsterke stillebilder. Viewsonic har kalibrert skjermen godt på fabrikken, og hvis du ikke er ute etter et mørkere bilde trenger du ikke å gjøre noen justeringer på fargene. Om vi skal pirke på noe, så er det at sort kan være litt lys.

Les også: Skjerm for entusiaster

Rotering av skjerm

Levende bilder og spill takler skjermen meget godt. Den har en oppgitt responstid på 2 ms, noe vi tror stemmer godt. Vi blir faktisk litt overrasket over hvor glatt enkelte sekvenser i Half Life 2 og Bubble Trouble går. Sort kan som nevnt bli litt lys, men det er ikke et reelt problem.

Skjermen har alle fysiske innstillingsmuligheter du skulle trenge, inkludert rotering av skjermhodet og regulerbar høyde. Det store minuset med denne skjermen er mangelen på HDMI-tilkobling, noe som ville utvidet bruksområdet mye.

Les også testen: Ikke gull alt som skinner

Thumbs up!

I skrivende stund er skjermen priset tett oppunder 5000 kroner, noe som gjør den til en av de dyreste skjermene med 26 tommer på det norske markedet. Dette er mye penger, men vi kan love deg at du så absolutt får det du betaler for og litt til.

Er du ute etter en stor skjerm av høy kvalitet, er VP2650wb veien og gå. Tomlene opp fra vår side!

Les hele testen av Viewsonic VP2650wb på Hardware.no

Interssert i tekno?Sjekk tek.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.