RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Lekker og irriterende


TESTET: Samsung U700.
TESTET: Samsung U700.
Samsung U700 er en lekker telefon med mye teknologi, og en usedvanlig irriterende mp3-spiller.

AMOBIL.NO: U700 er en tynn telefon, med sine 1,2 centimeter over baken. Mobilen er likevel ikke imponerende liten i seg selv. Fremsiden er dekket av en speilblank overflate, noe som får telefonen til å se og føles eksklusiv ut. Overflaten tiltrekker seg imidlertid fingermerker og fettflekker, slik at telefonen til tider kan se litt udelikat ut. Tastene på utsiden er berøringsfølsomme. Det betyr at du ikke trykker på fysiske taster, men berører overflaten med fingeren. Dette fungerer ikke dersom du har hansker på. De berøringsfølsomme tastene bidrar til telefonens eksklusive følelse. Det er imidlertid lett å komme borti "tastene", spesielt når du bruker telefonens navigasjonshjul. Det krever i beste fall tilvenning, og vi må si at vi rent praktisk foretrekker vanlige taster fremfor denne løsningen.

Skyver du opp telefonen finner du et helt vanlig mobiltastatur med vanlige taster. Tastaturet fungerer bra, og tastene er store og gode. Menyene fungerer også stort sett bra. Du finner nok av nyttefunksjoner i U700, og alle fungerer helt greit. Vi synes imidlertid det er litt merkelig at det ikke er noen spill installert i telefonene. Bruker du ordboken til SMS-skriving, kan du finne en liten detalj ganske plagsom: Hvis du legger til et ord i ordboken med stor forbokstav, skrives det deretter alltid med stor forbokstav.

Som mp3-spiller når U700 ikke opp. Dersom du skal spille musikk på telefonen må du kjøpe overgang til vanlige hodesett og et minnekort. Har du lagt ekstra penger i disse to komponentene, blir du sannsynligvis fortsatt ikke helt fornøyd med spilleren. Du kan for eksempel ikke lukke telefonen igjen når du spiller musikk. Da avsluttes musikkprogrammet. For når du skyver igjen telefonen, lukker du nemlig alt du holder på med. Det er denne funksjonen som må deaktiveres. Et annet irritasjonsmoment med mp3-spilleren, er den elendige plasseringen av volumtastene. Når du plugger i hodesettet blir nemlig tasten utilgjengeliggjort av ledninger og andre ting. Dermed er det vanskelig å styre volumet mens du hører på musikk. Telefonen fungerer heller ikke spesielt godt som digitalkamera. At kameraet har 3,2 megapikslers oppløsning, autofokus og fotolys er greit nok, men mobilen sliter med lysfølsomheten.

Under panseret finner også du en rekke teknologier, til tross for at U700 er en liten designmobil. Du har for eksempel til enhver tid tilgang til de høyeste surfehastighetene i mobilnettet. Telefonen har nemlig både super-3G (HSDPA), 3G og EDGE. De raskeste versjonene av Bluetooth og USB er også på plass, for å overføre filer lokalt.

Totalt sett er U700 en pen designmobil som fungerer bra. Men den er ingen god musikktelefon, og ingen utpreget kameratelefon. I tillegg har mobilen en del upraktiske løsninger. U700 er den tynneste super-3G-telefonen vi har sett. Det finnes få direkte konkurrenter. Motorola har imidlertid en liten super-3G som vi har gjort en sniktitt på - Krzr K3. Motorolas råeste kamskjellstelefon, Razr V6 Maxx, gir også super-3G i en tynn og stilfull utforming.

Er ikke datahastighet så viktig for deg, finnes det en rekke designmobiler du kan se på. Neonode N2 er for eksempel et blikkfang uten like. Er det bedre musikkspiller du er ute etter, gir Samsung X830 deg både det og snasen design.

Les hele testen på Amobil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere