RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Test: Lite valuta for pengene


TESTET: Asus MK241H.
TESTET: Asus MK241H.
Asus første 24-tommers dataskjerm har god fargegjengivelse og lynrask responstid, men de fysiske justeringsmulighetene er elendige.

HARDWARE.NO: Asus har med årene fått en finger med i de fleste produkter innen dataindustrien. Skjermer har de imidlertid ikke holdt på med så alt for lenge og produktspekteret er kanskje noe glissent, uten at det behøver å være negativt. Lenge har det vært 22-tommers skjermer som har vært det største Asus har levert. Disse har variert fra de helt rimelige innstegsmodellene VW222U og MW221U til entusiastmodellen PG221. Nå er altså Asus klare til å entre markedet for 24-tommere med modellen MK241.

Asus' første 24-tommer kan skilte med gode farger, meget bra dynamikk og lav responstid. Men som alltid med LCD-skjermer basert på TN-paneler er det en viss blasshet over alt som er sort. De fysiske innstillingsmulighetene er dårlige. Skjermen kan tiltes fattige 25 prosent. Den kan dessuten verken høydejusteres, dreies på høykant eller svinges på foten sin. MK241H har en veiledende prises til noe over 4000 kroner. Den bør bli vesentlig rimeligere enn dette for at dette skal være en aktuell skjerm for dem som liker å få valuta for pengene sine. Utvalget av 24-tommere til under 3000 kroner blir nemlig bare større og større, og konkurransen er knallhard.

Les hele testen på Hardware.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere