Gå til sidens hovedinnhold

Test: Luksusmobil

Dersom du kjører en billig og funksjonell japansk bil og ser rart på de som legger et par årslønner i en tysk prestisjedoning, da er ikke Nokia 8800 Arte noe for deg.

AMOBIL.NO: Dette er nemlig en telefon som koster det hvite ut av øyet, samtidig som du kan få en bedre utstyrt modell til en brøkdel av prisen. Hvis du lurer på hvordan dette kan ha seg, er svaret selvsagt design og prestisje. Nokia har lenge hatt et tilbud til de som vil ha en telefon i luksusklassen, og denne gangen har de skrudd opp prislappen enda et hakk.

LES OGSÅ: LADER BÅDE TELEFONEN OG PC-EN

Fikse finesser

Til gjengjeld frister de deg med et par snasne funksjoner. Ved en innkommende samtale kan du nemlig bare snu telefonen, så går den automatisk over til lydløs. Og dersom du lurer på hva klokken er, kan du bare tappe to ganger på skjermen, så lyser klokken mot deg.

Som seg hør og bør for en telefon med en prislapp som nærmer seg fem siffer, har 8800 Arte en suveren byggekvalitet. Knirkete plastikk må du se lenge etter, her er det metall og glass som gjelder, noe du også kjenner på vekten. Størrelsen er derimot svært så lommevennlig.

LES OGSÅ: FÅ DIN NYE MOBIL KLAR PÅ 1-2-3

Vellykkede vesentligheter

Funksjonelt sett er dette heller ingen dårlig telefon. Skjermen er, på tross av middels størrelse, skarp og god å se på. Lyden er også god om du snakker rett i telefonen, bruker den høyttalende funksjonen eller den medfølgende blåtann-håndfrien. Tidligere luksusmodeller fra Nokia har vært plaget med skral batterikapasitet. 8800 Arte gjør alle spådommer til skamme og leverer solide batteritider. Med normal bruk klarte vi å tyne ut over fire døgn av den før laderen måtte frem. Tastaturet er derimot ikke i toppklasse. Vel er tastene godt markerte og gir god respons, men de er for små til å bli noen umiddelbar favoritt for ivrig trykkende fingre.

LES OGSÅ: SLIK FÅR DU MOBILEN TIL Å VARE LENGER

Massivt minne

8800 Arte stiller med hele 1 GB med minne. Dette holder til bilder og musikk i massevis for de aller fleste. Tilhører du de få prosentene som må ha mer minne enn som så, vil du irritere deg over at du ikke kan utvide lagringskapasiteten med ekstra minnekort. Noen profftelefon er dette ikke, men du finner de vanligste funksjonene som kalender, alarm og en enkel e-postleser. Samtidig gjør mangelen på radio til at 8800 Arte ikke kan kalles noen typisk musikktelefon, selv om den spille mp3-filer.Kameratelefon er heller ikke rett beskrivelse. Selv om 8800 Arte har et kamera med autofokus og 3,2 megapiksler oppløsning, kommer den til kort mot de beste kameratelefonene. Videoopptak gjør den imidlertid med bravur, og hevder seg i toppen på dette feltet.

LES OGSÅ: HER ER NOKIAS IPHONE-UTFORDRER

Knapt konkurranse

Det finnes få direkte konkurrenter til 8800 Arte her på berget. Det nærmeste alternativet er nok Nokia 8600 Luna, som er litt mindre kostbar, men som fortsatt kan kalles en luksus-mobil. I denne prisklassen er det imidlertid det siste nytt som gjelder, og da spiller en tusenlapp eller to fra eller til liten rolle. Dermed vil Nokia 8800 Arte være førstevalget for de som vil ha en telefon utenom det vanlige og er villige til å betale for det. Blant disse finner vi både de som vil ha en kostbar telefon for å vise seg frem, med også de som verdsetter diskret eleganse og en kvalitetsfølelse utenom det vanlige. For en ting er sikkert: Når du har vent deg til den gedigne kvaliteten på en telefon som 8800 Arte, blir det uansett en nedtur å gå tilbake til en gjennomsnittlig plastikk-mobil.

LES HELE TESTEN AV NOKIA 8800 ARTE PÅ AMOBIL.NO

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021